Dualisme in het Groninger Landschap

2 februari 2019 - 16 juni 2019

Het Groninger landschap is een uniek en divers landschap met een overweldigende natuur, eindeloze verten, horizonten en luchten, oude historie en cultureel erfgoed. Veel dichters, schilders en fotografen zijn geïnspireerd door dit landschap.

Jaap de Jonge, Dualisme in het Groninger Landschap
Jaap de Jonge, Dualisme in het Groninger Landschap

Maar er is ook een andere kant. Er kwam industrie. Delfzijl moest het industrieel centrum worden. Hele dorpen werden ervoor afgebroken. Van het dorp Heveskes staat alleen de kerk nog overeind, ingepakt tussen de aluminiumfabriek en een woud van silo's, pijpen en buizen. Het andere dorp dat volledig weggevaagd is, is Oterdum. Enkele grafstenen op de dijk herinneren aan een leefgemeenschap. Het dorp moest weg voor industrie die er nooit kwam.Het industrieel centrum werd verplaatst. De Eemshaven werd aangelegd. Hier waren legio mogelijkheden voor ontwikkeling en economische groei. Maar het duurde erg lang voordat dat echt van de grond kwam. AkzoNobel ontwikkelde zich in Groningen en de NAM. Niet geconcentreerd op een industriegebied, maar verspreid over de hele provincie met alle gevolgen van dien voor dat unieke landschap.

De opening van de expositie is zaterdag 2 februari om 16.00 uur door Erik Hulsegge. Gratis toegang tijdens de openingsuren van MartiniPlaza.

2 februari 2019 - 16 juni 2019

MartiniPlaza
Leonard Springerlaan 2
9727 KB Groningen
050-5222777
info@martiniplaza.nl
www.martiniplaza.nl
Tentoonstelling te bezichtigen tijdens openingsuren van de kassa en tijdens voorstellingen. De kassa van MartiniPlaza is geopend maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur. Op voorstellingsdagen is de kassa geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Koos Boertjens
Ron Buist
Jaap de Jonge
Gerard Kingma
Rein Paalman
Bo Scheeringa
Joop Siepel

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Industriële foto's
online expositie,
Industriële foto's
Portfolio Wim Stolwerk
portfolio, Vinkeveen
Portfolio Wim Stolwerk
On the Road | Slow Happiness
5 januari 2021 - 11 februari 2022, Enschede
On the Road | Slow Happiness

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl