Graduates 2016

Een expositie met werk van zes fotografen die in 2016 afstudeerden aan de Fotovakschool.

Lenghi Teng
Lenghi Teng

Anna Theunissen - Model zoekt fotograaf; een inkijk in een onbekende fotografiewereld
Anna Theunissen heeft onderzoek gedaan naar een stijl in de portretfotografie van amateur- en semiprofessionele fotografen. Ze vroeg zich af waarom zij en haar medestudenten om deze foto's moesten lachen. Was dit omdat ze de beeldtaal mogelijk niet begrijpen?Lenghi Teng - Pure
Vanuit herinneringen uit het verleden en de passie voor mode en interieur is deze serie ontstaan. De titel Pure refereert aan herinneringen en de emoties die zij oproepen. Ze komen van binnenuit, ze zijn echt, ze zijn puur.

Lieven Engelen
Mijn werk gaat over landschap- en portretfotografie. Mijn inspiratiebron is de hele wereld, de kijker besluit of die zich wil engageren met het aangeboden werk. Terwijl de wortels in het verleden liggen, is de benadering erg persoonlijk en hedendaags. Identiteit en het zijn onthullend, in een handreiking. Lieven studeerde summa cum laude af.

Pien Neve - Nu is niet meer net
In het werk van Pien Neve spelen het vormen van herinneringen, associaties en interpretaties een grote rol. Ze onderzoekt hoe deze aspecten zich verhouden tot de werkelijkheid en in hoeverre we kunnen spreken over de werkelijkheid in een absolute vorm. In deze serie heeft Pien haar eigen werkelijkheid centraal gesteld.

Riet DeBruyne - One Fabric
In deze (fotografische) studie is de conceptuele innovatie bestudeerd in modefotografie. De getoonde creaties nodigen uit tot vrije interpretatie en delen alleen een gevoel en er wordt slechts één stof gebruikt. De kijker wordt de ruimte geboden zijn of haar eigen indruk van abstracte modetrends te vertalen naar werkelijke kledingstukken.

Corine Tijsen-Geleijnse - Onderweg naar jou
In 2015 bevond ik mij in een eerste prille zwangerschap. Onderweg naar jou is een autobiografische vertelling, de beelden laten de jaren zien die hieraan vooraf gingen. Samen met de beelden die ik tijdens mijn zwangerschap heb gemaakt staan ze voor een terugkerend thema binnen mijn werk, het blootleggen van kleine, kwetsbare en intieme verhalen van kleine, kwetsbare, krachtige mensen.

De opening van de expositie is zaterdag 1 april om 16.00 uur. Bij de opening die zal worden verricht door Jan Geelen zullen de fotografen zelf ook aanwezig zijn.

5 april 2017 - 13 mei 2017

Fotogalerie Objektief
Walstraat 33
7511 GE Enschede
053-4322507
info@fotogalerie-objektief.nl
www.fotogalerie-objektief.nl
@DonnyObjektief (twitter)
De openingstijden van de galerie zijn woensdag t/m zaterdag van 12.30-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Anna Theunissen
Lenghi Teng
Lieven Engelen
Pien Neve
Riet DeBruyne
Corine Tijsen-Geleijnse

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl