Crowded

12 mei 2013 - 30 juni 2013
Twee Amsterdamse straatfotografen in deze vijfde tentoonstelling van het nieuwe initiatief KunstSalon Assen. Terwijl Theo Niekus (1956) de hele wereld voorbij ziet trekken in zijn kleine jachtgebied tussen het Centraal Station en het Rokin, zoekt Reinier Gerritsen (1950) de mensen op in hun eigen habitat, en fotografeert ze op de zebrapaden of in de metro’s van Europa, New York en Shanghai. Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Noorderlicht.

Theo Niekus zit op de huid van de stad en zijn passanten; direct, confronterend en dichtbij. Zijn uitsnedes en de keuze van het moment zijn grillig. Dat levert een adembenemende vluchtigheid op die de kijker dichter op de mens zet dan hij zou willen, ontluisterend en vaak tegelijkertijd ontroerend. ‘Straatfotograaf is voor mij een geuzennaam’ zegt hij in het Parool.

Niekus geeft van zijn werk het fotomagazine REPORT uit, waarvan inmiddels 5 delen zijn verschenen. Inschrijven voor dit magazine kan via zijn website.

Reinier Gerritsen observeert en combineert op ingenieuze wijze zijn beelden. Het worden antropologische tableaus die op een indringende manier de wachtende mens onderweg afbeelden. Vaak een waakzame blik, maar toch naar binnen gericht - met zichzelf bezig. Of dan weer een blik naar de fotograaf, al of niet afwijzend. Foto’s met een bijna kwetsbare schoonheid. The New York Times schrijft over hem: ‘Iedere opname is meer dan hij op het eerste gezicht laat zien.’

Gerritsen was eerder te zien bij Noorderlicht met een aantal foto's uit ‘The Europeans’. In New York maakte hij het boek Wall Street Stop, een serie indringende composities uit de subway van NYC. In de KunstSalon zal ook nieuw werk uit de metro van Sjanghai te zien zijn.

De opening van de expositie is zondag 12 mei om 15.00 uur door Lino Hellings, kunstenares en initatiefnemer van P.A.P.A.

De KunstSalon Assen is geopend vrijdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur en op afspraak.Reinier Gerritsen
Reinier Gerritsen (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


12 mei 2013 - 30 juni 2013

KunstSalon Assen
Vaart N.Z. 6
9401 GM Assen
06-21863399

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Reinier Gerritsen
Theo Niekus

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl