Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

18 juli 2020 - 20 september 2020

Het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020, GENERATION Z, vindt van 18 juli t/m 20 september plaats op vier locaties in Heerenveen en Groningen. Naast Museum Belvédère is er in Heerenveen ook werk te zien bij Afslag BLV en Museum Heerenveen. De 27e editie gaat over het denkkader en de energie van de jongste generatie wereldburgers, geboren na 1995. Hoe staan ze in de maatschappij, hoe zien ze hun toekomst, wat zijn hun ambities? Door te focussen op hun grondhouding probeert Noorderlicht hun leefwereld inzichtelijk maken. Inmiddels is voor het festival een scherpe selectie gemaakt, die een beeld geeft van een generatie die inzet op fundamentele emancipatieprocessen.

Tanya Klimovich, uit de serie Space city (2020)
Tanya Klimovich, uit de serie Space city (2020) (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Open Student Call
Naast de open call voor het hoofdfestival, heeft Noorderlicht een internationale Open Student Call uitgezet, waarin studenten die lens-based media werd gevraagd om in één beeld een genuanceerd inzicht te geven van hun toekomstvisie, in het licht van de covid-19-uitbraak. Noorderlicht ontving rond de 130 inzendingen van alle continenten. Gezamenlijk krijgen deze beelden een plek in het festival als Futurama en geven zo een stem geven aan een generatie in uitzonderlijke tijden. Meer over de Open Student Call.Young Curators
Noorderlicht geeft een vervolg aan het mentorprogramma Young Curators, dat vorig jaar werd ingezet. Twee jonge curatoren stellen onder leiding van Noorderlicht een tentoonstelling samen in de Noorderlicht Studio, die thematisch flankeert aan het hoofdfestival. De curatoren voor de 2020-editie zijn Sydney Rahimtoola (US, 1993) en Hanane El Ouardani (NL, 1994). Dit festivalonderdeel begint op zaterdag 4 juli.

Gastcurator: Robert Jan Verhagen
Robert Jan Verhagen was jarenlang actief als initiator/artistiek directeur in Den Haag bij achtereenvolgens 1646, <>TAG en LhGWR. Verhagen houdt van maatwerk, wat blijkt uit de bijzondere wijze waarop hij het afgelopen decennium met talentontwikkeling bezig is geweest. Uit de duurzame trajecten die hij aanging met uiteenlopend fotografisch talent zijn prachtige en succesvolle carrières ontstaan. Zijn oog voor jonge makers was de belangrijkste motivatie om Verhagen te vragen voor deze editie van Noorderlicht Festival.

18 juli 2020 - 20 september 2020

Museum Belvédère
Oranje Nassaulaan 12
9711 JB Heerenveen
0513-644999
info@museumbelvedere.nl
www.museumbelvedere.nl
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Geopend op beide Paasdagen, beide Pinksterdagen en op Tweede Kerstdag. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Elena Aya Bundurakis (GR)
Els Zweerink (NL)
Ine Lamers (NL)
Jan Stradtmann (DE)
Lavinia Xausa (IT)
Lena Kuzmich (AT)
Lisandro Suriel (SX)
Madeline Swainhart (US)
Marie Lukasiewicz (FR)
Martine Stig (NL)
Massimiliano Rossetto (CH)
Amal Alhaag (NL)
Nadine Stijns (NL)
Nael Quraishi (GB)
Oktawian Jurczykowski (PL)
Oliver Ressler (AT)
Ra Solaris (PL)
Sebastian Steveniers (BE)
Sydney Rahimtoola (VS)
Tanya Klimovich (RU)
Tasio Bidegain (ES/FR)
Tommy Smits (NL)
Daniel Dmyszewicz (NL)
Verena Blok (NL)
Victor Naumovski (MK)
Sheng-Wen Lo (TW)
Pilvi Takala (FI)

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl