Vierkant achter Vrijheid

In de expositie Vierkant achter Vrijheid zijn van veertien fotografen veertien foto's te zien op het formaat van 50 x 50 cm. In verband de corona crisis is de galerie alleen op afspraak open. Zeven dagen per week van 10.00-22.00 uur. In verband met de aangepaste openingswijze van de galerie worden steeds twee foto's uit de tentoonstelling getoond in de etalage van theater De Bres in de Schoolstraat 4 in Leeuwarden, die op ongeveer 100 meter afstand van de galerie is gelegen.

René Alberts
René Alberts (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Op de tentoonstelling is werk te zien van fotograaf Paul Dolk, die ieder jaar in de zomermaanden op Newfoundland, Canada, verblijft en daar in alle vrijheid foto's maakt van de natuur.Maar ook werk van Gitte Brugman, die al eens in New York exposeerde en samen met Baukje Pietje Venema verantwoordelijk was voor het fotoproject Mooie Plaatsys over 't Bildt. Ook Venema doet gelukkig mee aan de tentoonstelling over Vrijheid, evenals René Alberts. Alberts is al vanaf 1995 als specialist/docent fotografie verbonden aan de Academie Minerva in Groningen en maakte onlangs nog een serie portretten van 31 (ex)kanker patiënten.

Deelneemster Dineke Kaal uit Leeuwarden legde eerder de stegen in de binnenstad op de gevoelige plaat vast en doet mee aan de expositie en zo ook fotograaf Ton Groot Haar, die meedoet met een foto gemaakt bij de rivier de Sana. Op de foto staat Izet Kuburic die in mei 1992 midden op de brug terwijl hij onder schot werd gehouden door Servische soldaten een patriottisch Servisch lied moes zingen. Samen met Groot Haar keerde Kuburic terug naar deze voor hem zo emotionele plek.

Jan Kalma maakte wel een portret van Frits, geboren in het jaar van de bevrijding, nu 75 jaar oud en dus 75 jaar vrijheid. Ook fotografe Natalia Balanina stuurde een portretfoto. Voor haar is vrijheid iets ongrijpbaars, iets dubbels. Aan de ene kant voelt het vrij, maar vrijheid kent ook grenzen.

17 april 2020 - 27 september 2020

Galerie Westerkade
Westerkade 7
8911 BD Leeuwarden
06-20962255
henkdillerop@gmail.com
www.galeriewesterkadeleeuwarden.nl
De galerie is op afspraak geopend, zeven dagen per week van 10.00-22.00 uur.

Er is werk te zien van
Paul Dolk
Gitte Brugman
Baukje Pietje Venema
René Alberts
Dineke Kaal
Ton Groot Haar
Jan Kalma
Monique van Velzen
Rene den Engelsman
Henk Dilerop
Tryntsje Nauta
Erwin Hendriks
Menno de Boer
Natalia Balanina

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl