Fotografie en Stenen Beelden

Fotografie van Bas van der Poel, waarin hij een passie voor de schoonheid van verval toont, en stenen beelden van Ton van Os, die zich vooral laat leiden door de vorm van de steen.

Bas van der Poel
Bas van der Poel (diashow met meer beelden)

Bas van der Poel is een fotograaf met een passie voor de schoonheid van het verval. Hiervoor bezoekt hij plekken die normaal afgesloten zijn voor publiek om daar foto's te maken van The Colors of Decay. Deze gebouwen kunnen leegstaande ziekenhuizen, vergeten boerderijen, afgesloten fabrieken, vervallen kastelen en landhuizen of verlaten kerken zijn. Het bezoeken van de gebouwen is vaak gevaarlijk vanwege de staat waarin zij verkeren. Maar hij gaat die uitdaging niet uit de weg voor die ene mooie plaat. Met zijn foto's probeert hij de mensen mee te nemen in de wereld van het verval en de sfeer neer te zetten zoals hij die voelde op de betreffende locatie, daarbij gebruik makend van natuurlijk licht. De serie De facto is een serie welke gemaakt is tijdens zijn reis door Georgië en Abchazië, een voormalige provincie van Georgië, die zich in 1992 onafhankelijk verklaarde gevolgd door een bloedige oorlog. Zowel Georgië als Abchazië hebben zeer geleden onder de oorlog en het verval is daarin dan ook goed terug te zien.Ton van Os volgde 15 jaar geleden een workshop beeldhouwen in steen. Hij vond het zo verrassend om een stuk steen te bewerken en de natuurlijke vorm van de steen te volgen en te combineren met scher- pe geometrische lijnen dat hij het besluit nam zich hierin verder te ontwikkelen, o.l.v. Bert Venema (Haarlem) en Ester Velseboer (Vijf- huizen). Zijn beelden in speksteen, albast, serpentijn en seleniet, zijn abstract. Nadat de vorm definitief is begint de magie van het polijsten waarbij verrassende kleurnuances van de steen naar voren komen, die versterkt worden door de wasbewerking. Hij geeft zijn beelden nooit een naam, de toeschouwer kan er in zien wat hij of zij wil zien. Belangrijk is om bij ieder stenen beeld een passende sok- kel, kleur en vorm, te zoeken.

21 december 2019 - 3 februari 2019

Galerie Kunst 2001
Snelliuslaan 35
1171 CZ Badhoevedorp
020-6596693
info@galeriekunst2001.nl
www.galeriekunst2001.nl
De galerie is geopend vrijdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur en op afspraak.

Er is werk te zien van
Bas van der Poel
Ton van Os (stenen beelden)

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Mediavrouwen
28 september 2019 - 31 december 2019, Hilversum
Mediavrouwen
In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl