Waterlandschappen

Fotografen hebben waterlandschappen gefotografeerd in uiteenlopende delen van de wereld. Het ruimtelijk werk van Rebecca Janssen, Noam Ben Jacov en Rob Schreefel sluit hier op aan.

Theo Steemers
Theo Steemers (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Wilco Dragt (1960) is freelance fotograaf. Hij geeft een bijzondere kijk op het thema water: minimalistische sneeuwlandschappen in Japan. In februari van dit jaar liet hij zich op het Japanse eiland Hokkaido inspireren tot het maken van een serie minimalistische zwart-wit foto's van het besneeuwde landschap. Dit noordelijke eiland is ongeveer 5 maanden per jaar bedekt met een dikke laag sneeuw. Met name waar het landschap veel leegte kent, ontstaat een haast natuurlijke abstractie met een spel van vormen en lijnen.Theo Steemers toont een serie over Lake Natron in Tanzania. Dankzij de continue toevoer van extreme chemische stoffen kleurt het meer rood op en is er geen normaal leven mogelijk. Steemers is van oorsprong architect en stedenbouwkundige. Ruim tien jaar geleden is hij begonnen met opbouw van een fotografiepraktijk. Hij zoekt een nieuw handschrift in de architectuur- en landschapsfotografie. Deze is hier niet traditiegetrouw dienend aan het onderwerp, maar maakt gebruik van het object ten behoeve van het fotobeeld. Het gaat om de expressie van licht, lijnen, vormen en patronen.

Voor deze tentoonstelling maakte Eva Ulm (1966) een serie over de lagune in Camperduin door de seizoenen heen. Haar verbazing zat 'm vooral in de totale metamorfose van dit stuk gebied, dat zij goed uit haar jeugd kende. En het riep vragen op, die nader onderzocht dienden te worden en resulteerden in deze serie foto's. Eva studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Vanaf 1995 is zij freelance fotograaf. Naast haar werk in opdracht voor diverse tijdschriften, bedrijven en reclamebureaus maakt zij autonoom werk, waarmee zij exposeert.

Rob Schreefel (1953) is beeldhouwer van beroep en heeft meerdere grote werken op zijn naam staan. Hij maakte voor Koningin Beatrix een beeld voor de tuin van paleis Huis ten Bosch. Rob is verliefd op de steen. Hij kiest voor zijn kleinere beelden marmer of diabaas, Fins, Noors of Zweeds graniet, en het liefst zwart graniet uit Zweden. Hij wil zich lichamelijk moe maken op de steen en heeft geen pneumatisch gereedschap, maar hakt met moker en beitel. Rob kreeg zijn opleiding: aan de Gerrit Rietveld Academie.

Rebecca Jansen (1981) rondde in 2005 cum laude haar opleiding driedimensionaal af aan de Academie voor Beeldende Vorming te Amsterdam. Tijdens haar studie raakte zij vertrouwd met het werken in klei, steen en hout. Inmiddels heeft zij zich in haar beeldende werk volledig toegelegd op hout. Aan ieder beeld gaan meerdere schetsen vooraf en soms, voor de juiste verhouding, een beeld in klei. Letterlijk laten de beelden van Rebecca Jansen zich qua thema omschrijven als menselijke figuren in schijnbaar herkenbare situaties.

In de kapzaal zien we een hoge constructie van hout en transparant papier van Noam Ben Jacov.(1952). Noam is in Israel geboren en is in Canada en aan de Rietveldacademie opgeleid.

De opening van de tentoonstelling is zondag 2 oktober om 15.00 uur.

30 september 2016 - 6 november 2016

Galerie De Kapberg
Slotweg 17
1934 CM Egmond aan den Hoef
06-19087751
info@galeriedekapberg.nl
www.galeriedekapberg.nl
De galerie is geopend vrijdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Theo Steemers
Wilco Dragt
Eva Ulm
en vele anderen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl