Klassiek portret en figuur

De fotografie van Frank heeft als onderwerp de vrouw en is grofweg te verdelen in portretten, beelden waar het primair gaat om de persoon, en figuur/artistiek naakt waar het beeld centraal staat.

Frank ziet zijn portretfotografie als ontmoetingen. Bij de opnamen een ontmoeting tussen de fotograaf en het model, bij het bekijken van de foto tussen het beeld en de beschouwer. Ieder van die ontmoetingen heeft zijn eigen waarde. Hij zoekt in zijn opnamen de kracht en het karakter achter de mens en probeer dat in zijn foto’s te belichten, de sterke en mooie punten te accentueren. Bijzonder geboeid is hij hierbij in de tegenstelling tussen mooi en echt, tussen aantrekkingskracht uitoefenen en afstand houden, tussen geposeerd en natuurlijk. Zijn inspiratie vindt hij in het klassieke portret van het begin van de vorige eeuw, vorm gegeven met de moderne techniek.

Zijn naaktstudies gaan tot nu toe voornamelijk over de lijnen, de vormen en structuren van het lichaam. Op locatie wordt dit vaak gecombineerd met vormen/structuren in bijvoorbeeld de natuur en vervallen gebouwen. Hij volgt hierbij sterk de regels van de klassieke naaktfotografie. Hij beperkt zich tot het minimale, waardoor niets van het eigenlijke onderwerp kan afleiden. Hij ziet het menselijk lichaam als een kunstwerk. Het gaat hierbij niet om de erotiek, maar om een kunstzinnig, esthetische weergave van de fijne structuur van de huid, de kracht van de spieren en de vormen van het lichaam. De basis is hierbij veelal het zwart-wit beeld. Bij slechts enkele naakten komt de persoon meer naar voren. Daar speelt de sfeer een belangrijke rol.

Frank is geboren in 1949, en wel in Breda. Sinds ruim 20 jaar woont en werkt hij in Voorst, een dorp in de driehoek Apeldoorn - Deventer - Zutphen. Hij fotografeert sinds 1980 en is autodidact. Tot 2006 heeft hij bij de overheid gewerkt en sindsdien heeft hij een fotostudio en is hij iets professioneler met de fotografie bezig. Daarnaast verzorgt hij ook verschillende workshops en lezingen over zijn fotografie.

De openingstijden van Culture Club de Haere zijn donderdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.Frank Boots
Frank Boots


1 november 2014 - 3 januari 2015

Culture Club de Haere
Haereweg 4
8121 PJ Olst
0570-591500
info@cultureclubdehaere.nl

Er is werk te zien van
Frank Boots

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Worlds, People, Places
4 december 2019 - 29 december 2019, Groningen
Worlds, People, Places
Cimarron
21 november 2019 - 4 januari 2020, Amsterdam
Cimarron
Drag Power - Gender, pride & glamour
3 november 2019 - 1 maart 2020, Apeldoorn
Drag Power - Gender, pride & glamour

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl