Foam Talent

22 september 2017 - 12 november 2017

De jaarlijkse Talent Call van Foam heeft als doel uitzonderlijk fotografietalent onder de 35 jaar te ontdekken. De uiteindelijke selectie biedt een overzicht van de huidige ontwikkelingen binnen het medium. De Foam Talent tentoonstelling is een internationaal platform voor de kunstenaars, waarmee Foam haar visie op de huidige staat van de fotografie presenteert.

Weronika G¸sicka, From the series Traces
Weronika G¸sicka, From the series Traces

De ingezonden portfolio's vormen een staalkaart van de verschillende manieren waarop fotografen van nu omgaan met het medium en onthullen diverse trends en tendensen. Zo uiten veel kunstenaars hun zorgen over wereldwijde sociaal-politieke onderwerpen: Harit Srikhao becommentarieert de goddelijke status van de monarchie in zijn thuisland Thailand, terwijl Thomas Kuijpers onderzoekt hoe online beeldvorming de collectieve angst voor terrorisme voedt.Kwesties als identiteit en representativiteit blijven belangrijke thema's voor een nieuwe generatie fotografen. Deze uiten zich bijvoorbeeld in de nu eens kwetsbare, dan weer groteske verbeelding van het lichaam door Alix Marie en in de stralende studioportretten van Namsa Leuba, die zich laat inspireren door haar Guineese afkomst. Dit jaar bevonden zich onder de inzendingen ook veel langetermijnprojecten die met het verstrijken van de tijd aan gelaagdheid winnen. Reisde door heel India in de voetsporen van de Hindoeïstische god Rama. Wang Juyan construeerde monumentale Chinese landschappen van luchtopnames die hij maakte in de loop van twee jaar. Ook opvallend is dat de opkomende fotografen van vandaag een breed scala aan media gebruiken en zich zelden beperken tot de camera alleen. Zo maakt David de Beyter uitgebreide installaties - compleet met autowrakken - en presenteert Mark Dorf fotosculpturen. Middels uiteenlopende onderwerpen en technieken reflecteert deze nieuwe generatie inspirerende fotografen op de aard, historie en de ontwikkeling van het fotografisch medium.

In de afgelopen jaren heeft de Foam Talent tentoonstelling, gebaseerd op het jaarlijkse Talent Issue van Foam Magazine internationaal gereisd naar diverse steden zoals Parijs, Brussel, New York en Londen. Dit jaar zal het werk van de geselecteerde fotografen wederom op tournee gaan, met als startpunt een tentoonstelling in Foam.

Op vrijdag 22 september wordt de tentoonstelling officieel geopend in het bijzijn van de kunstenaars. Op deze avond wordt ook het nieuwe Talent Issue van Foam Magazine gepresenteerd, dat fungeert als tentoonstellingscatalogus.

22 september 2017 - 12 november 2017

Foam
Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam
020-5516500
info@foam.org
www.foam.org
Het museum is dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur en op donderdag en vrijdag van 10.00-21.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Sushant Chhabria (India)
David De Beyter (Frankrijk)
Mark Dorf (USA)
Alinka Echeverría (Mexico/UK)
Weronika G sicka (Polen)
Wang Juyan (China)
Thomas Kuijpers (Nederland)
Quentin Lacombe (Frankrijk)
Clément Lambelet (Zwitserland)
Namsa Leuba (Zwitserland/Guinea)
Erik Madigan Heck (USA)
Alix Marie (Frankrijk)
Martin Errichiello & Filippo Menichetti (Italië)
Wang Nan (China)
Kai Oh (Zuid Korea/Duitsland)
Viacheslav Poliakov (Oekraïne)
Ben Schonberger (USA)
Sadegh Souri (Iran)
Harit Srikhao (Thailand)
Vasantha Yogananthan (Frankrijk)

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Industriële foto's
online expositie,
Industriële foto's
Portfolio Wim Stolwerk
portfolio, Vinkeveen
Portfolio Wim Stolwerk
On the Road | Slow Happiness
5 januari 2021 - 11 februari 2022, Enschede
On the Road | Slow Happiness

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl