Venlo maakt zich op voor de wereld

Het Limburgs Museum viert de Floriade met een boeket tentoonstellingen. In samenwerking met de Fotovakschool Venlo worden twee exposities gerealiseerd. De eerste, een kleinere presentatie getiteld Venlo maakt zich op voor de wereld, is te zien tot en met 1 juli aanstaande.

Venlo wordt wekelijks bezocht door winkelend en uitgaand publiek uit de euregio. Noord-Limburg is een geliefde vakantiebestemming voor vooral Nederlanders en Duitsers. De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade zet Venlo en omgeving echter mondiaal in de spotlights. Meer dan twee miljoen bezoekers worden verwacht, de Floriade is het grootste evenement ooit georganiseerd in de regio.

In de aanloop ernaar ging Noord-Limburg op de schop. Er verrezen nieuwe, beeldbepalende gebouwen, de infrastructuur werd aangepast en de binnenstad van Venlo werd op vele plekken verfraaid. Noord-Limburg onderging een metamorfose, in historisch perspectief vergelijkbaar met de enorme veranderingen in de jaren van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. De Floriade zorgde voor een ongekende en ongeziene dynamiek.

Met het thema Venlo maakt zich op voor de wereld gingen studenten van Fotovakschool Venlo, onder leiding van docent Brendan van den Beuken, aan de slag. De autonome opdracht leverde verrassende en inspirerende resultaten op. In de presentatie is werk te zien van: Claire van Bommel, Ferdi Monteiro, Lydeke Veldhuis, Marianne Biemans, Max Kneefel, Nettie Hagenaars, Nicole Henrichs en Hildegarde van Benthem.

De openingstijden van het museum zijn dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur en ook op tweede pinksterdag. Tijdens de periode van de Floriade (5 april tot en met 7 oktober) is het museum op woensdagen geopend van 11.00-21.00 uur uur. Het museum is gesloten op 30 april, koninginnedag.Maartje Ansems
Maartje Ansems


5 april 2012 - 1 juli 2012

Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo
077-3522112
info@limburgsmuseum.nl
www.limburgsmuseum.nl
@LimburgsMuseum (twitter)
De openingstijden van het museum zijn dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur en ook op tweede paasdag en tweede pinksterdag. Tijdens de periode van de Floriade (5 april tot en met 7 oktober) is het museum op woensdagen geopend van 11.00-21.00 uur uur. Het museum is gesloten op 25 december, 1 januari, carnavalszaterdag t/m carnavalsdinsdag en op 30 april, koninginnedag.

Er is werk te zien van
Claire van Bommel
Ferdi Monteiro
Lydeke Veldhuis
Marianne Biemans
Max Kneefel
Nettie Hagenaars
Nicole Henrichs
Hildegarde van Benthem
Maartje Ansems

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl