#28 Talent Wall

Fieke van Berkom benut haar presentatie op de Talent Wall voor een actie. Met de verkoop van haar werk financiert Van Berkom nieuwe projecten, waarmee ze zich richt op 'bewustwording met betrekking tot ons gebruik van de aarde en haar wateren'.

Fieke van Berkom
Fieke van Berkom (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Fieke van Berkom (1982) studeerde in 2007 af aan AKV | St. Joost in Breda. Sindsdien gaat ze regelmatig op reis voor zelf geïnitieerde projecten die ze zonder subsidie uitvoert. Vaak gaan haar projecten over 'alternatieve systemen'. Zo bezocht ze een gevangeniskolonie, Iwahig, in de Filipijnen die alleen op natuurlijke wijze is begrensd door bergen en een rivier. Gek genoeg is er niemand die ontsnapt en ook is er geen geweld. Het is een vreedzame, zelfvoorzienende gemeenschap waar gevangenen met hun familie mogen wonen om verscheurdheid in gezinnen tegen te gaan. Ook bezocht ze de grootste gevangenis van Mexico City waar yogalessen worden aangeboden aan de mannen.In Detroit onderzocht Fieke de sociale gevolgen van de kredietcrisis. Met haar camera documenteerde ze er door de bevolking ontwikkelde initiatieven zoals een omvangrijke voedselbank, volkstuinen en een recycle centrum. Tijdens de expositie Preview bij Pennings Foundation in 2018 maakte ze een installatie van deze serie.

Op dit moment verblijft Fieke in Yucatan (in de buurt van de stad Mérida) in Mexico waar ze een tijdje meewerkt in een zelfvoorzienende gemeenschap. De gemeenschap wordt gerund door jonge Mexicanen die kiezen voor een levensstijl in samenhang met de natuur. Er is een moes- en kruidentuin en er worden huisjes gebouwd van natuurlijke materialen. 'Een kleine groep mensen leeft en werkt hier volgens de principes van permacultuur. Ze zijn hier vijf jaar geleden mee begonnen en ontvangen regelmatig vrijwilligers uit de hele wereld. Het project heet Alma de Tierra, wat 'ziel van de aarde' betekent.'

18 februari 2020 - 6 juni 2020 (gesloten t/m 26 mei)

Pennings Foundation
Geldropseweg 63
5611 SE Eindhoven
040-3080609
info@penningsfoundation.com
www.penningsfoundation.com
@GaleriePennings (twitter)
De galerie is geopend woensdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur en op afspraak.

Er is werk te zien van
Fieke van Berkom

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl