Fashion & Object

Tentoonstellingsmaker Jedithja de Groot presenteert van 5 september t/m 10 oktober de tentoonstelling Fashion & Object.

Egon Van Herreweghe, Maybe she’s born with it, Hopstreet Gallery, 2015
Egon Van Herreweghe, Maybe she’s born with it, Hopstreet Gallery, 2015 (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Deze tentoonstelling komt voort uit de interesse van Jedithja in zowel beeldende kunst als fotografie en mode.Waar komen de drie disciplines samen zonder letterlijk in de hoek van de modefotografie, still life fashion fotografie of fashion design geschaard te worden? Vanuit deze gedachte zocht zij naar fotografisch werk van beeldend kunstenaars uit verschillende disciplines die raken aan de mode- en reclamewereld.

Jan Dirk van der Burg (1978) is filmmaker en documentair fotograaf. Calvin Klein, The Dyslectic collection is ontstaan vanuit zijn fascinatie voor de verkoop van namaakproducten van westerse merken in het Midden-Oosten en Oost-Europa. Van der Burg verzamelde een serie dyslectische Calvin Klein onderbroeken op bazaars en markten over de hele wereld. Hij portretteerde de neponderbroek gebaseerd op de bekende advertentiecampagne en bundelde de serie in een boekje. Voor Fashion&Object presenteert van der Burg de serie voor het eerst als fotoprint.

Maurice van Es (1984) fotografeert objecten, personen en huizen dicht op de huid. Hij zoomt in op details die schuilgaan achter de verhalen die hij vastlegt. Het is zijn persoonlijke blik die hij probeert te vangen in beeld. Zijn interesse in tijd en vergankelijkheid is voelbaar in elk werk. Van zijn veelzijdige jonge oeuvre laat Fashion&Object een aantal intieme foto’s van objecten en kleding zien.

Het werk van Egon Van Herreweghe (1985) vloeit voort uit foto’s, knipsels en objecten die hij verzamelt en onderzoekt door ze te bewerken en reproduceren. Het hernemen van een bestaand beeld leidt niet tot een verzwakte kopie of een echo van het origineel, maar is een scheppende activiteit. Van Herreweghe interpreteert het reproduceerbare beeld als drager van cultuur. Als een dief, opereert hij in de plooien van het beeld en doorbreekt daarbij de bestaande visuele orde.

Qiu Yang (1981, Beijing) is een Chinese fotograaf die woont en werk in Amsterdam, Nederland. In 2007, kort na het behalen van zijn Bachelor of Fine Arts aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, richtte Yang zijn gelijknamige studio op en begon hij aan commerciële en zelfgeïnitieerde projecten. Zijn werk is onderdeel geweest van verschillende modetijdschriften, reclamecampagnes, tentoonstellingen en films. Hij voerde redactionele en commerciële opdrachten uit voor onder andere AnOther Man Magazine, Christian Dior, The Gentlewoman, Hermés, Kenzo, Liberty London, Nowness.com, Vogue US, Wallpaper Magazine en vele anderen.

In de projectruimte presenteert Fashion&Object een selectie uit verschillende series van Cindy Bakker (1989). Vanuit haar opleiding in lifestyle en design benadert zij in haar foto’s het object an sich. Ze analyseert, bestudeert en ontleedt -soms letterlijk- objecten in hun vorm of context, en legt ze in felle kleuren en heldere contrasten vast op een registrerende en tegelijk onderzoekende manier.

Over de curator
Jedithja de Groot is tentoonstellingsmaker met een interesse in beeldende kunst, fotografie en mode. Eerder was zij galeriehouder van Galerie 37 Spaarnestad in Haarlem (2007-2012). Zij maakt tentoonstellingen op locatie. Daarnaast werkt zij voor Spaarnestad Photo en verkoopt fotoprints uit de collectie Spaarnestad / Nationaal Archief via haar eigen website jedithjadegroot.nl. Ook initieert zijn projecten met de collectie Spaarnestad en nodigt beeldend kunstenaars uit nieuw werk te maken naar aanleiding van dit historische fotoarchief.

De opening van de expositie is op 5 september van 17.00-19.00 uur.

5 september 2015 - 10 oktober 2015

C&H art space
2de Kostverlorenkade 50
1053 SB Amsterdam
020-7530964
info@ch-artspace.com
www.ch-artspace.com
@CHartspace (twitter)
De openingstijden van de galerie zijn donderdag t/m zaterdag van 11.00-18.00 uur en op afspraak.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Egon Van Herreweghe
Jan Dirk van der Burg
Maurice van Es
Qiu Yang
Cindy Bakker

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

PAN in perspectief
25 november 2020 - 28 november 2020, Naarden
PAN in perspectief
The Living Room
23 november 2020 - 23 december 2020, Amsterdam
The Living Room
The Rolling Stones - Unzipped
20 november 2020 - 28 februari 2021, Groningen
The Rolling Stones - Unzipped

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl