Eyes on Robert

18 juni 2019 - 31 juli 2019

Robert Mapplethorpe: fotograaf, enfant terrible en queer. Zijn werk wordt gekenmerkt door een compromisloze nieuwsgierigheid naar seksualiteit, het lichaam en erotiek. Met zijn iconische naakten, portretten van beroemdheden en het vastleggen van de New Yorkse SM-scene in de jaren '70 en '80 verlegde hij artistieke grenzen en doorbrak hij taboes.

Dylan van Vliet, Eyes on Robert
Dylan van Vliet, Eyes on Robert

In een tijd van toenemende preutsheid is Mapplethorpe's werk, 30 jaar na zijn dood, misschien wel actueler dan ooit. Naar aanleiding van het theaterstuk Triptych (Eyes of one on another) vroegen Melkweg Expo en Holland Festival 8 hedendaagse fotografen om zich te laten inspireren door Robert Mapplethorpe.Hoe staat het met de verbeelding van seksualiteit in de huidige beeldcultuur? In Eyes on Robert brengen Melkweg Expo en Holland Festival hedendaagse fotografen samen die zich laten inspireren door deze invloedrijke fotograaf en speciaal voor de expositie nieuw werk maken. Gedreven door hun persoonlijke ervaringen en verhalen herinterpreteren ze de thema's uit het werk van Mapplethorpe. Tjade Bouma is co-curator van deze expositie.

De expositie is een samenwerking tussen Melkweg Expo en Holland Festival naar aanleiding van de theatervoorstelling Triptych (Eyes of one on another). Deze voorstelling werd geïnspireerd op het werk van Robert Mapplethorpe en beleeft op 18 en 19 juni 2019 een Europese première op Holland Festival. Componist Bryce Dessner (ook bekend van zijn band The National), librettist Korde Arrington Tuttle en regisseur Kaneza Schaal laten het publiek in Triptych met nieuwe ogen naar de foto's van Mapplethorpe kijken en staan stil bij de urgente vragen over ras, seksualiteit en objectificatie die Mapplethorpe blijft oproepen. De muzikale uitvoering is in handen van onder meer het fenomenale vocaal ensemble Roomful of Teeth en Asko|Schönberg.

De opening van de expositie is dinsdag 18 juni om 17.30 uur.

18 juni 2019 - 31 juli 2019

Melkweg Expo
Marnixstraat 409
1017 PJ Amsterdam
020-5318181
expo@melkweg.nl
www.melkweg.nl
De galerie is geopend dinsdag t/m zondag van 12.00-21.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Ari Versluis
Daan Couzijn
Dustin Thierry
Dylan van Vliet
Ferry van der Nat
Henri Verhoef
Martijn Mendel
Vytautas Kumza

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl