Extendable Ears

Sheng-Wen Lo stelt de relatie tussen mensen en dieren in hedendaagse samenlevingen ter discussie in veel van zijn projecten. In Extendable Ears stelt Lo zichzelf bloot aan ultrageluidsgolven, die door mensen normaliter niet zintuiglijk waargenomen kunnen worden. Om de mensgerichte geluidservaring aan de kaak te stellen, creëerde Lo een draagbaar apparaat waarmee hij ultrasone golven kan horen zoals de meeste huisdieren ze horen.

Sheng-Wen Lo, Sleep-time Recordings
Sheng-Wen Lo, Sleep-time Recordings (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Alhoewel het bewezen is dat deze geluidsgolven schade kunnen toebrengen aan dieren, zijn mensen zich er niet van bewust dat zij ultrageluidsgolven produceren. Gedurende een maand droeg Lo zijn converter dag en nacht. Hij legde zijn ondervindingen als proefpersoon en zijn dagelijkse ervaringen vast middels video, 360° foto's en fotografische scans van een droomdagboek dat hij bijhield tijdens zijn experiment.Sheng-Wen Lo (Taiwan, 1987) is momenteel artist-in-residence aan de Rijksakademie in Amsterdam. Hij behaalde zijn MA Fotografie aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost en rondde eerder de MsC Computer Science aan de Music Lab van de Nationale Universiteit van Taiwan af. Lo is creatief directeur van Lightbox, een openbare fotobibliotheek en centrum voor hedendaagse fotografie in Taipei. Hij werd daarnaast genomineerd voor de Foam Paul Huf Award (2019) en de Prix Pictet Photography Prize (2019) en ontving een beurs van de Nederlandsche Bank en het Prins Bernhard Cultuurfonds/Prins Claus Fonds (2019). Zijn recente projecten zijn onder andere te zien geweest bij EYE Filmmuseum, World Press Photo, BredaPhoto, LhGWR en Fotofestival Naarden.

21 februari 2020 - 28 juni 2020

Foam
Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam
020-5516500
info@foam.org
www.foam.org
@foam_amsterdam (twitter)
Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus moet vooraf een kaartje worden gereserveerd via de website. Het museum is dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur en op donderdag en vrijdag van 10.00-21.00 uur.

Er is werk te zien van
Sheng-Wen Lo

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl