Poëtic Pictures

6 januari 2009 - 19 februari 2009
Expositie uit fotoseries, tot stand gekomen tijdens het verblijf van de fotograaf in Colombia en reizen door Zuid-Amerika.

Serie Abstract Nature
Deze serie voert mee in de magische werkelijkheid van de natuur. De diepte in, naar een niveau van onwerkelijkheid, abstractie. Erwin bereikt dat langs de weg van kijken, details isoleren, gegevens uitvergroten, sfeer intensiveren. Het karakter van de foto‘s wordt in hoge mate bepaald door kleur, lichtval, ritme, vorm. Een blad tegen het licht, silhouet over een plas, lichtval op een ijsrand, krijgen een bijzondere lading door de aandacht van de fotograaf.

Serie Jungle
Landschap wat zich keer op keer onverwacht ontvouwt. Aards, tegelijk ook onaards. De fascinatie en aandacht van de fotograaf resulteren in bijzondere doorkijkjes. Beelden die van een mysterieus surrealistische wereld lijken. Terecht komen in Toonders fantasie; het Donkere Bomen Bos. Waar bomen zich kunnen verplaatsen over de grond, takken je kunnen pakken. Waar breinbaas Kwetal en het kleine volkje woont. .Betoverend die jongen.

Serie Poëtic Streets
Er is drukte en leven in de straten van de stad. In deze straten even niet. De jachtigheid neergedaald, bezonken in stillevens van de straat. Alles is er verstild aanwezig, gefilterd, teruggebracht tot zijn essentie. De foto‘s ademen een sfeer uit van eenvoud en harmonie. Ademen..in en uit..in en uit. Foto‘s om bij tot rust te komen.

Serie Living Streets
Het leven betrappen op een kantelmoment dat het even zinderend stilstaat. Dat ene pakkende moment waarin alles klopt. Het moment van contact, dramatiek. Voor de fotograaf komt het aan op gevoel, timing, ervaring, geluk, emotie, durf Het levert foto s op die kriebelen. Foto s die boeien, omdat leven boeit.

Serie Silence
Beschavingslagen afpellen. Zoeken naar een kern. Stilte, leegte, vergankelijkheid. Confronteert met het ik. Fotografie kan op een dodelijke manier precies zijn wat het is. De werkelijkheid betrapt of juist de onwerkelijkheid. Zo n veer in het zand gaat in ons hoofd nieuwe verbintenissen aan. Het staat voor iets anders. Zet het denken in beweging. Vragen stellen aan jezelf.

Serie La Guarderia
Fotoserie die een impressie geeft van kinderen en hun leven in ‘La Guarderia‘, kinderopvang in een van de armste wijken van Santiago de Cali, Colombia.Erwin Triebels
Erwin Triebels (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


6 januari 2009 - 19 februari 2009

Raadhuis Hilversum
Dudokpark 1
1217 JE Hilversum
035-6291111
gemeente@hilversum.nl
www.hilversum.nl
Het raadhuis is elke werkdag geopend van 9.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Erwin Triebels

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl