Photo020 Webinar Ernst Coppejans

1 juli 2020

1 juli is de 14e editie van Photo020 in de vorm van een webinar met portretfotograaf Ernst Coppejans. Gedurende een uur wordt in een diepte-interview een overzicht gegeven van zijn carrière. Tijdens het interview kun je als kijker vragen stellen aan Ernst middels de chatfunctie op YouTube. Heb je een leuke of interessante vraag aan Ernst? Mail die dan naar info@photo020.nl.

Photo020 Webinar Ernst Coppejans
Photo020 Webinar Ernst Coppejans (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Portretfotograaf Ernst Coppejans staat bekend om zijn eigenzinnige, kleurrijke werk en zijn fascinatie voor de kracht van underdogs in de samenleving. Hij maakte de serie Dans le milieu over West-Afrikaanse homoseksuelen, en Ian's World waarmee hij de kijker meeneemt naar de wereld van een autistische jongeman.Ernst vertelt verhalen waarvan hij vindt dat ze verteld moeten worden. Deze verhalen komen voort uit zijn eigen ervaringen en nieuwsgierigheid naar het leven van schijnbare gewone en buitengewone mensen.

In 2016 kwam hij in aanraking met slachtoffers van mensenhandel in Amsterdam. Hij wilde ze beter leren kennen en ging wekelijks langs bij het opvanghuis. Samen met de slachtoffers ontstond het uiteindelijke idee om een reeks anonieme portretten te maken in het asiel waar deze vrouwen en mannen tijdelijk veiligheid en een thuis vonden. De serie Sold was vorig jaar te zien in de grote kerk op Fotofestival Naarden en won tijdens de Zilveren Camera Awards de Paul Peters Prijs voor sociaal-maatschappelijke fotografie. Ook werd hij eerste bij de LensCulture Portrait Awards 2020.

Na een carrière in productontwerp studeerde Ernst Coppejans af aan de Fotoacademie Amsterdam en sindsdien werkt hij als freelance fotograaf in opdracht van onder andere Het Parool, Vrij Nederland en LINDA. Naast werk in opdracht, werkt hij altijd aan zijn eigen concepten en projecten. Zijn werk is geëxposeerd in binnen-en buitenland en won verschillende prijzen waaronder de Zilveren Camera Award voor zijn portretserie Dans le milieu in 2014.

Aanmelden voor het webinar kan via de website van Photo020. Het webinar is op 1 juli van 20.00-21.30 uur. Tijdens het Webinar is er ook ruimte voor vragen via de chatfunctie.

1 juli 2020

Photo020
Livestream
Amsterdam
info@photo020.nl
www.photo020.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Ernst Coppejans

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl