Sublime Nature

19 maart 2016 - 7 mei 2016

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 19 maart tot en met 7 mei een expositie van de Nederlandse fotograaf Erik Hijweege. Zijn serie Sublime Nature laat intrigerende foto's zien van iconische landschappen, stormen en watervallen. De onbedwingbare schoonheid van natuurgeweld en de nietigheid van de mens vormt daarbij het centrale thema.

Erik Hijweege
Erik Hijweege (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Erik Hijweege zag ruim tien jaar geleden zijn eerste roterende storm in Tornado Alley. Dit was het begin van een enorme zoektocht naar overweldigende natuur. Naast de stormen vond hij een nieuwe uitdaging in het niet te stoppen donderend geweld van watervallen in Afrika, Amerika, Brazilië en IJsland.Door alle klimaatveranderingen lijkt de natuur alleen maar intenser te worden. Alsof moeder natuur de balans terug wil brengen na de voortdurende menselijke uitputtingsslag. De natuurkrachten uiten zich in een bijna oneindige variatie. Het Sublime Nature project is daarom het best te omschrijven als 'work in progress'.

Erik Hijweege (1963) besloot in 1998 om zijn grote passie te volgen en fotograaf te worden. Sindsdien werkt hij in opdracht en maakt hij vrij werk. In 2004 publiceerde hij het fotoboek Noir, waarin hij Afrikaanse bosjesmannen en albino's in beeld bracht. In 2012 fotografeerde hij Nederland als miniatuur voor zijn boek Holland. Eind 2014 verscheen zijn boek Endangered met foto's van bedreigde diersoorten, diepgevroren in ijs.

19 maart 2016 - 7 mei 2016

Eduard Planting Gallery
Eerste Bloemdwarsstraat 2 links
1016 KS Amsterdam
020-3206705, 06-15007777
info@eduardplanting.com
www.eduardplanting.com
De openingtijden van de galerie zijn woensdag t/m zaterdag van 13.00-18.00 uur en op afspraak.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Erik Hijweege

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Max Pinckers - Double Bind
26 november 2021 - 13 maart 2022, Antwerpen
Max Pinckers - Double Bind
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
fotoboek (verschijningsdatum 1 december),
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
Indian Photo Festival
19 november 2021 - 19 december 2021, Hyderabad (India)
Indian Photo Festival

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl