The Music I Saw

Het is meer dan 50 jaar geleden dat Michael Putland zijn carrière begon. Michael heeft enkele van de meest iconische namen in de muziek vastgelegd, zowel op het podium als in portretten.

Michael Putland, Bob Marley, Mick Jagger, Peter Tosh, backstage after The Rolling Stones, ElliottHalls Gallery
concert, Palladium Theatre, New York, USA, 1978, ElliottHalls Gallery
Michael Putland, Bob Marley, Mick Jagger, Peter Tosh, backstage after The Rolling Stones, ElliottHalls Gallery concert, Palladium Theatre, New York, USA, 1978, ElliottHalls Gallery (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Geboren in 1947 in het Verenigd Koninkrijk, nam Michael zijn eerste foto's op zijn negende en werkte hij op zijn zestiende als assistent van verschillende fotografen, waaronder Time-Life-fotograaf Walter Curtain. In 1969 richtte hij zijn eigen fotostudio op en in 1971 was hij de officiële fotograaf van het Britse muziektijdschrift Disc & Music Echo, zijn eerste opdracht voor hen was om Mick Jagger in Londen te fotograferen en later David Bowie en John Lennon.

In 1973 werd Michael aangenomen als tourfotograaf voor The Rolling Stones European Tour, wat leidde tot een langdurige relatie met The Stones. Enkele van zijn beroemdste beelden komen uit deze periode van nauwe samenwerking met de band, waaronder zijn baanbrekende portret van Bob Marley en Peter Tosh met een grijnzende, jongensachtige Mick Jagger tussen hen in. Toen hij in 1977 naar New York verhuisde, richtte Michael het fotoagentschap Retna op, dat hij bijna 30 jaar leidde.

Michael Putland: 'It has been a fantastic ride through an incredible period of music history, which combined my two great loves ... music and photography. Little did I appreciate, when my Uncle Alan encouraged my photography back in the 1950s, that this would lead me to photographing nearly all of my heroes ... and thrilled to be still finding new ones. A great never-ending journey.'ElliottHalls

online
info@elliotthalls.com
www.elliotthalls.com

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Michael Putland

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Trapped in my body
, online expositie
Trapped in my body
New York, 1977-1985
10 april 2021 - 12 juni 2021, Amsterdam
New York, 1977-1985
Past Present Future
9 april 2021 - 30 mei 2021, Amsterdam
Past Present Future

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl