Chinese Reis

In de tentoonstelling Chinese Reis neemt de Rotterdamse fotograaf Eli Dijkers de kijker mee naar China. Hij raakt geïntrigeerd door het land van de draak, dat zo'n snelle transitie doormaakt dat iedere reis weer als nieuw lijkt. 'Grote steden zijn fantastisch omdat het leven er zich als een soort film voor je ogen afspeelt', aldus Dijkers. De fotograaf is kijkgierig en niets lijkt hem te ontgaan. Zowel mens, dier als omgeving legt hij met aandacht vast tijdens zijn tochten door Shanghai en Fuijan.

Eli Dijkers
Eli Dijkers (diashow met meer beelden)

De foto's van Eli laten zien dat hij zich ondanks de hectiek van de stad, steeds opnieuw weet te focussen. Hij heeft oog voor vreemde, bijna surrealistische momenten, die nieuwsgierig maken en de kijker veel ruimte overlaten voor eigen interpretatie. Zijn liefdevolle aandacht voor dieren waar in China wat anders mee wordt omgegaan dan in Nederland gebruikelijk is, valt op.Na een carrière in de farmaceutische industrie neemt Dijkers tijd en ruimte voor fotografie. Eli Dijkers (1978) studeerde in 2012 af aan de Fotoacademie Rotterdam met het project Temporal Existence, waarin hij zijn interpretatie van de stad Rotterdam toont. In 2017 wint Dijkers de Porto Coeli Artist Residency Award tijdens de elfde editie van de International Contemporary Art Biennale in Florence.

Zaterdag 10 maart 2018 wordt om 17.30 uur de tentoonstelling geopend in aanwezigheid van de fotograaf. Gelijktijdig openen de tentoonstellingen Hyperealisme Sculptuur en De donkere kant van Dick Bruna.

10 maart 2018 - 30 augustus 2018

Kunsthal
Museumpark, Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam
010-4400301
communicatie@kunsthal.nl
www.kunsthal.nl
@Kunsthal (twitter)
De openingstijden van de Kunsthal zijn dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur en zon- en feestdagen 11.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Eli Dijkers

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl