Nieuwe Weg

Verwondering voor moeder aarde, en hoe wij met haar omgaan, vormt de inspiratiebron voor landschapsfotograaf Ellen de Vries. Zo fotografeerde zij het wonderlijk fenomeen van groene daken; daken waar vegetatie op het dak is aangebracht. Deze daken zijn een reactie op de toenemende verstening van het aardoppervlak. Meer ruimte en hernieuwd contact met de aarde wordt als het ware hogerop gezocht en zo wordt, volgens De Vries, een maakbare, surrealistische dakenwereld gecreëerd. ‘Terwijl ik op het dak sta, bewonder ik de inventiviteit van de mens om in de stedelijke omgeving te overleven. Tegelijkertijd vraag ik mij af of het maakbare groen op de daken mijn verlangen naar de natuur kan koesteren’. Daarbij is één ding voor haar duidelijk: ’Wij zullen op een andere manier met de wereld moeten omgaan om te kunnen overleven. De groene daken zijn daar een mooi voorbeeld van’. Met de expositie Nieuwe Weg wil De Vries de beschouwer inspireren om gebaande wegen achter zich te laten en nieuwe te zoeken en in te slaan.

De expositie Nieuwe Weg sluit qua thema naadloos aan bij twee andere exposities in het ABC, te weten: Een reis naar Parijs over groen als bouwmateriaal, en Tussentijds Ruimtegebruik over tijdelijk gebruik van braakliggende terreinen in de stad.

Op donderdagmiddag 21 maart om 17.00 uur wordt met een informele lente-borrel de expositie Nieuwe Weg in het ABC geopend.

Het architectuurcentrum is gratis toegankelijke en geopend dinsdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur en zondag van 13.00-17.00 uur.Ellen de Vries
Ellen de Vries (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


21 maart 2013 - 19 mei 2013

ABC Architectuurcentrum
Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem
023-5340584
info@architectuurhaarlem.nl
www.architectuurhaarlem.nl
@ABCHaarlem (twitter)
Toegang tot het architectuurcentrum is 3 euro en de openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur en zondag van 13.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Ellen de Vries

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Living Alone (Together)
Uitgesteld, Eindhoven
Living Alone (Together)
Mukayu
1 oktober 2020 - 21 november 2020, Amsterdam
Mukayu
Translations
3 oktober 2020 - 6 december 2020, Rotterdam
Translations
Willem Diepraam, 50 jaar fotografie
9 oktober 2020 - 10 januari 2021, Amsterdam
Willem Diepraam, 50 jaar fotografie

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl