Droge Voeten

Nederland en water vormen een heilige twee-eenheid. Het één kan niet zonder het ander. En soms lijkt het of het ander niet zonder het één kan. Omgaan met water - sommigen noemen het een gevecht - zit zo in ons DNA dat we het nauwelijks meer als bijzonder ervaren. Pas wanneer het ergens mis gaat of bij een feestelijke ingebruikneming zijn we ons even bewust dat wat we doen met water noodzakelijk is voor onze eigen veiligheid.

Chris Hoefsmit, Droge Voeten, Voormalig stoomgemaal Lynden
Chris Hoefsmit, Droge Voeten, Voormalig stoomgemaal Lynden

Voor het project Droge Voeten zijn drie Haarlemse fotografen op pad gegaan. De opdracht aan hen was om in beeld te brengen wat in deze stad en de regio te vinden is aan gebouwen, bouwsels en objecten die te maken hebben met onze waterveiligheid.We rijden dikwijls achteloos langs sluizen, gemalen, over bruggen en dijken en weten nauwelijks de techniek en de werking ervan, laat staan dat we letten op de architectonische verschijningsvorm van die 'dingen'. De bouw voor de vernieuwing van de grote zeesluizen bij IJmuiden wordt over het algemeen wel opgemerkt. Daar kun je ook letterlijk niet achteloos aan voorbijrijden. Voor het ABC is dit dan ook de aanleiding om de fotografische blik te richten op dat wat in Haarlem en omgeving zorgt voor onze waterveiligheid. En dat we droge voeten hebben en houden.

Als bijprogramma van de expositie zullen komende tijd enkele bijeenkomsten en excursies in de vorm van fietstochten en/of wandelingen worden georganiseerd. Informatie daarover is te vinden op de website van ABC.

9 juli 2018 - 9 september 2018

ABC Architectuurcentrum
Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem
023-5340584
info@architectuurhaarlem.nl
www.architectuurhaarlem.nl
@ABCHaarlem (twitter)
Toegang tot het architectuurcentrum is 3 euro en de openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur en zondag van 13.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Hans Peter Föllmi
Chris Hoefsmit
Bob van Nunen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl