Topografische Observaties

1 juli 2017 - 8 oktober 2017

Dolph Kessler (Amsterdam, 1950) reist de hele wereld over en fotografeert in een traditie die met New Topographics wordt aangeduid. Hij is gefascineerd door landschappen waar de invloed van de mens duidelijk zichtbaar is.

Dolph Kessler
Dolph Kessler (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Van een moderne Duitse havenstad aan de Noordzeekust tot een verlaten recreatieplek aan het IJsselmeer. Steeds is hij op zoek naar de unieke alledaagsheid van deze plaatsen. Daarnaast trekt ongerepte natuur zijn aandacht, zoals een besneeuwde heuvelrand of de dynamiek van een waterval. Met drie fotoseries toont Dolph Kessler de plekken die hij de afgelopen tien jaar bezocht.In de tentoonstelling presenteert Dolph Kessler drie fotoseries met uiteenlopende onderwerpen, die gezamenlijk een beeld geven van de relatie tussen mensen en hun omgeving.

Roadtrip
Kessler reist voor zijn foto's de hele wereld rond, maar haalt ook inspiratie uit zijn eigen leefomgeving. In de fotoserie over Friesland neemt hij de positie in van een buitenstaander met een objectieve houding. Zonder te oordelen over wat hij ziet, legt hij de waterrijke randen, het platteland en de steden van Friesland vast. Zelf noemt Dolph Kessler de fotoserie een visueel dagboek van een roadtrip door Friesland.

Noordzee
Foto's van Kesslers reis rond de Noordzee laten zien hoe mensen die aan dezelfde zee wonen op andere wijze met het water leven. De Nederlandse en Belgische kusten worden gekenmerkt door stranden met zonaanbidders, in Duitsland vond Kessler rotsachtige industriegebieden, In Denemarken vissersboten en aan de Schotse kust fotografeerde hij verlaten gebouwen. Iedereen gebruikt het landschap op een andere manier.

Ongerepte natuur
De derde serie in de tentoonstelling toont beelden waarin de menselijke invloed juist ontbreekt. De neutrale observaties van de fotograaf maken plaats voor persoonlijke ervaringen die hij in deze landschappen had. Zo portretteerde hij de kalmerende atmosfeer van IJsland en de mysterieuze dichtgebladerde natuur in Polynesië.

Dolph Kessler studeerde stedenbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Zijn carrière begon als planoloog en als wethouder van Leeuwarden. In 2003 startte hij zijn studie aan de Fotoacademie Amsterdam, waar hij in 2006 afstudeerde met zijn fotoserie Art Fairs. De afgelopen jaren reisde Kessler de wereld af op zoek naar bijzondere landschappen en eigenzinnige plekken.

1 juli 2017 - 8 oktober 2017

Fries Museum
Wilhelminaplein 92
8911 BS Leeuwarden
058-2555500
info@friesmuseum.nl
www.friesmuseum.nl
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Dolph Kessler

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Portfolio Willem van den Hoed
online expositie,
Portfolio Willem van den Hoed
Echo's of Dusk | Paradise Lost
portfolio,
Echo's of Dusk | Paradise Lost
Ander Licht op Withoos
12 december 2021 - 8 mei 2022, Amersfoort
Ander Licht op Withoos

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl