Corona-collectie Den Haag

3 december 2020 - 1 augustus 2021

Terwijl we nu in een tweede Corona-golf zitten, toont het Haags Historisch Museum de gevolgen van de eerste virusuitbraak in Nederland. De angst voor een nog onbekend virus had een enorme impact op het straatbeeld en de bevolking van Den Haag. De tentoonstelling laat zien wat het virus met Den Haag deed, hoe de stad eerst tot stilstand kwam en vervolgens weer de draad oppakt en leert leven met alle opgelegde beperkingen.

Sandra Uittenbogaart, Black Lives Matter demonstratie op 2 juni 2020 met 1,5 meter afstand en mondkapjes op het Malieveld, Collectie Haags Historisch Museum & Haags Gemeentearchief
Sandra Uittenbogaart, Black Lives Matter demonstratie op 2 juni 2020 met 1,5 meter afstand en mondkapjes op het Malieveld, Collectie Haags Historisch Museum & Haags Gemeentearchief (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Om de strijd tegen het Coronavirus als een historisch moment in de verzameling op te nemen, deed het Haags Historisch Museum dit voorjaar een oproep om bij te dragen aan een Corona-collectie. Dankzij bijdragen van tientallen stadsbewoners, vrijwilligers, activisten, kunstenaars en fotografen werd een grote hoeveelheid aan objecten, dagboeken en foto's verzameld. De Corona-collectie toont de onzekerheid, angst en verdriet, maar ook de saamhorigheid, creativiteit en de (soms zwarte) humor van mensen in uitzonderlijke omstandigheden.

Cultuurwethouder Robert van Asten opende de tentoonstelling door een fotodagboek met zijn persoonlijk verslag van de eerste lockdown-maanden over te dragen aan het Haags Historisch Museum. Naast andere inzendingen van stadsbewoners wordt ook een selectie stadsgezichten van fotografe Sandra Uittenbogaart getoond. Tevens zal de installatie in times of corona van kunstenaar Johan Nieuwenhuize te zien zijn en een film over de lockdown van Wilmar Dik en Francis Camstra.3 december 2020 - 1 augustus 2021

Haags Historisch Museum
Korte Vijverberg 7
2513 AB Den Haag
070-3646940
info@haagshistorischmuseum.nl
www.haagshistorischmuseum.nl
Het museum is geopend dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Sandra Uittenbogaart
Johan Nieuwenhuize
Wilmar Dik
Francis Camstra
en anderen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl