De Veluwe van Vermeer

4 juni 2009 - 31 augustus 2009
Deze zomer zijn in CODA Verdieping de schitterende foto‘s te zien van de in Apeldoorn woonachtige natuurfotograaf Jan Vermeer. De expositie sluit aan op de tentoonstellingen Schilders op de Veluwe en Vakantie op de Veluwe in CODA Museum.

Jan Vermeer is een gepassioneerde fotograaf. Naast het fotograferen van bloemen en zelfgemaakte bloemdecoraties vindt hij zijn grootste inspiratie buiten in de natuur. Dat kan bijna niet anders als je woont temidden van de Veluwse bossen, heidevelden en uitgestrekte zandverstuivingen. Deze natuurelementen zijn voor hem een niet weg te denken inspiratiebron. Dat zijn foto‘s vele aspecten van de natuur belichten, komt door zijn brede interesse. Hierdoor krijgt zijn fotografie meer diepgang. Kleur en vorm zijn sterk bepalend voor iedere foto.

Voor Jan Vermeer is fotografie niet alleen een passie maar ook een must. Een passie, omdat hij de schoonheid van de aarde voor zichzelf wil vatten. Een must omdat hij met zijn foto‘s de dreigende achteruitgang en het verdwijnen van de laatste ongerepte ecosystemen van de aarde wil laten zien. Vermeer zoekt het ongewone in zijn onderwerpen en schildert als het ware de dieren en de planten in de achtergronden van hun leefgebieden.

Het werk van Vermeer is permanent zichtbaar in het Gelre ziekenhuis Apeldoorn. In alle balies, scheidingswanden, glaswanden en de bedrijfskantine, sportzaal e.d. zijn foto‘s van de Veluwe verwerkt om daarmee de relatie met de directe omgeving te onderstrepen. Voor de kinderafdeling is voor het thema ‘apen‘ gekozen.

Jan Vermeer won op internationale wedstrijden prestigieuze prijzen, zoals de BBC Wildlife Photographer of the Year in 2004 en 2006. Hij heeft meerdere malen gefotografeerd voor National Geographic Magazine. Er verschenen diverse publicaties van zijn hand waaronder het vorig jaar uitgebrachte boek Antarctica met onder andere 140 prachtige foto‘s van de flora en fauna van dit poolgebied. Dit jaar verschijnt het vervolg Arctic.Jan Vermeer
Jan Vermeer


4 juni 2009 - 31 augustus 2009

CODA Museum
Vosselmanstraat 299
7311 CL Apeldoorn
055-5268400
mail@coda-apeldoorn.nl
www.coda-apeldoorn.nl
Het museum is geopend dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.30 uur, zaterdag van 10.00-17.00 uur en zondag van 11.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Jan Vermeer

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Voorjaarssalon
3 maart 2021 - 11 april 2021, Den Haag
Voorjaarssalon
Winnaars Zilveren Camera aan het woord
30 maart 2021, online
Winnaars Zilveren Camera aan het woord
Imagination
, online expositie
Imagination
Journalistieke trouwfotografie in binnen- en buitenland
, online expositie
Journalistieke trouwfotografie in binnen- en buitenland
... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl