Unwritten

Wie de vrije fotografie van Daniëlle Verweij (1973) ziet, gelooft eerder dat ze de voorgaande vijftien jaar fotojournalist is geweest dan schrijvend journalist. Ze laat ons beelden zien die meer zeggen dan de bekende duizend woorden. Kennelijk heeft ze tijdens haar interviews en observaties een feilloze intuïtie ontwikkeld voor ‘het moment‘. Voor ‘de plaat‘ die tussen nu en dertien seconden te zien zal zijn binnen een alledaags tafereel waar wij gewoon aan voorbij lopen, maar waarvan zij al weet: dán loopt hij in dat licht. Dán kijkt zij ons aan. Dàn valt die schaduw in dàt vlak. Ze wacht tot de scène zichzelf arrangeert, werkt met het licht zoals het valt en zegt: klik.

Op haar expositie in de Kunstuitleen zien we dat gebeuren in een Ghanees dorp. In Dubai ontroert een nog onbevangen babygezichtje tegen de strenge boerka van haar moeder. Een blije zwarte man in Ghana tilt zijn hemd op en onthult zijn nieuwe held: Obama. En dichter bij huis zien we twee wandelende emmertjes die twee prachtige meisjes blijken te zijn. Een tiental foto‘s van één bij anderhalve meter bezorgen ons intieme ontmoetingen met mensen in de Verenigde Emiraten, Oman, Ghana, Barcelona... en Woerden natuurlijk. Een visueel aangename en optimistische reis en een complete verrassing voor wie Verweij tot nu toe vooral kende als initiatiefneemster van Woerdense evenementen, journaliste van de Woerdense Courant en als tekstschrijfster. Zelf noemt ze zich ‘een autodidact die haar grote passie volgt‘. Beroepsfotografen als Hans van Ommeren en fotografiedocente Simone Henken, met wie ze intensief optrok om het vak te leren, noemen haar ‘een natural‘.

Daniëlle Verweij draagt de expositie op aan de in 2007 overleden fotograaf Edwin Hoogendoorn, over wie ze samen met ontwerper Rob Stikvoort het overzichtsboek ‘Kijk op het leven‘ heeft uitgegeven.Daniëlle Verweij
Daniëlle Verweij (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


31 juli 2009 - 26 augustus 2009

Kunstuitleen Woerden
Meulmansweg 27
3441 AT Woerden
0348-418354
kunstuitleen@regiobibliotheekhetgroenehart.nl

Er is werk te zien van
Daniëlle Verweij

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl