Foam in Van Loon II

12 oktober 2012 - 21 januari 2013
In 2005 en 2009 stelde Museum Van Loon haar kamers gastvrij open voor Foam Fotografie Museum Amsterdam dat recht tegenover het museum ligt. Omdat Foam in het najaar van 2012 wederom tijdelijk haar deuren sluit in verband met het inrichten van een grote overzichtstentoonstelling met werk van Diane Arbus is de Nederlandse fotograaf Daniëlle van Ark door Foam uitgenodigd om zich te laten inspireren door het huis van de familie Van Loon. Het resultaat is een bijzondere tentoonstelling Foam in Van Loon III, Daniëlle van Ark.

Status en afkomst, vergankelijkheid en sterfelijkheid zijn terugkerende thema’s in het werk van Van Ark. Door middel van fotografie en installaties toont zij in deze tentoonstelling werk waarin deze thema’s tot uiting komen, onder andere foto’s van handen van vrouwen met bijzondere juwelen. Ook onderzoekt zij haar eigen positie in deze thema’s.

Daniëlle van Ark (1974) woont en werkt in Amsterdam en studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zij is resident aan de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten 2012-2013. Zij ontving diverse nominaties waaronder het Steenbergen Stipendium, de Bouw in Beeld Prijs en in 2011 de Nationale Portret Prijs.

Van Ark brak internationaal door met haar serie For Art’s Sake (te zien in Foam in 2006), waarvoor zij klassenverschil, uiterlijke vertoning en houding van de New Yorkse kunstwereld heeft vastgelegd tijdens openingen en in galerieën in de wijk Chelsea.

Museum Van Loon is dagelijks geopend, behalve op dinsdag, van 11.00-17.00 uur.Daniëlle van Ark
Daniëlle van Ark


12 oktober 2012 - 21 januari 2013

Museum Van Loon
Keizersgracht 672
1017 ET Amsterdam
020-6245255
info@museumvanloon.nl
www.museumvanloon.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Daniëlle van Ark

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Industriële foto's
online expositie,
Industriële foto's
Portfolio Wim Stolwerk
portfolio, Vinkeveen
Portfolio Wim Stolwerk
On the Road | Slow Happiness
5 januari 2021 - 11 februari 2022, Enschede
On the Road | Slow Happiness

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl