Voor mijn verslag!

4 juli 2015 - 31 september 2015

David de Graaf is een man met Downsyndroom van 31 jaar. Hij begon met fotografie toen zijn ouders hem voor zijn zeventiende verjaardag in 2001 een eenvoudige camera cadeau gaven. Een digitale camera waarbij hij bij thuiskomen zelf de bestanden zo ‘in zijn computer kon prikken’.

David de Graaf
David de Graaf

Het ging toen nog niet om de foto’s als beeld, maar eerst en vooral om het communicatie-aspect. Wat had de niet zo bijster vlot pratende David meegemaakt die dag? Van het begin af aan heeft hij op die manier veel vastgelegd. ‘Voor mijn verslag’, zoals hij dat zelf vaak zegt.



In de loop van de tijd stapte David over op steeds betere camera’s. Heel bijzonder was het moment dat weerman Peter Timofeeff voor het eerst een door hem gemaakte foto gebruikte in het RTL-Weerbericht van 16 juli 2003, twaalf jaar geleden dus. David zou daarna nog heel veel foto’s insturen naar het weerbericht, waarvan er in de loop heel wat in de uitzendingen gebruikt zijn.

Van het een kwam het ander. Zo deed David steeds meer ervaring op. In de loop van de jaren maakte hij steeds meer foto’s die het vertonen buiten de familiekring waard waren. Veel meer als foto dan als verslag. Intussen levert David al sinds september 2010 als vrijwillig medewerker foto’s bij het weerbericht van de Meppeler/Opregte Steenwijker Courant. Verder doet hij nu al vijf zomers fotografisch verslag van de jaarlijkse zes Donderdag Meppeldagen in diezelfde Meppeler Courant. Voor dit jaar, 2015, werd er voor de tweede keer een aantal foto’s van zijn hand geselecteerd voor de Rabobank weekkalender van Meppel-Staphorst-Steenwijkerland.

David wil zijn foto’s graag verkopen ten gunste van zijn favoriete goede doel, diezelfde SDS, met haar landelijk bureau in Meppel. Hij vraagt er dan minimaal 95 Euro voor.

4 juli 2015 - 31 september 2015

Isala Diaconessenhuis Meppel
Hoogeveenseweg 38
7943 KA Meppel
0522-233333
daviddegraaf@home.nl
www.daviddefotograaf.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
David de Graaf

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!







Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl