Portretten

Maarten Corbijn (1959), alias Corbino, is vooral bekend om zijn opvallende portretten van bekende Nederlanders. Door de geheel eigen stijl die hij daarbij heeft ontwikkeld, is hij op dit moment een van ’s-lands meest gevraagde portretfotografen. Zijn kracht schuilt in een opvallende snelheid van handelen en de heel eigen wijze waarop hij de geportretteerden neerzet.

Corbino heeft een drive om contact te leggen met mensen, de behoefte communicatie op gang te brengen. Het kenmerkt zijn fotografie. ‘Je moet als mens groeien voor je in de portretfotografie echt een bepaald niveau bereikt’, zo zegt hij; ‘Het heeft te maken met het gewicht dat je achter de camera hebt hangen. En je totale verlegenheid ontgroeien, op een manier dat je moeiteloos iedereen regisseert, duurt ontzettend lang. Voor mij geldt dat zeker. Nu pas krijg ik het gevoel dat ik het in de vingers heb. Ik ben nu zo in controle over mijn camera dat het apparaat echt het verlengde van mijn denken is.’

Naast zijn fotografie heeft Corbino zich inmiddels ontwikkeld tot een gedreven filmmaker met meer dan dertig korte films op zijn naam en schrijft hij inmiddels wekelijks een eigen tekstbijdrage voor HP/De Tijd.

Op woensdag 26 oktober en dinsdag 15 november geeft Corbino een lezing en masterclass in respectievelijk Groningen en Rotterdam. Tijdens de lezing gaat hij in op zijn eigen werk en het tot stand komen daarvan en de masterclass is vooral gericht op het portfolio van de deelnemende studenten.

De openingstijden van de galerie zijn maandag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur.Corbino, Arjan Ederveen
Corbino, Arjan Ederveen


21 oktober 2011 - 9 november 2011

Fotogalerie Groningen
Lutkenieuwstraat 5
9712 AW Groningen
050-3695858
infogrn@fotoacademie.nl
@Fotoacademie (twitter)

Er is werk te zien van
Corbino

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl