Continuous Diversity

2 maart 2019 - 30 maart 2019

De expositie Continuous Diversity is door kunstenaar Marcel Wesdorp geïnitieerd. Op zijn zoektocht naar de continuïteit van het kunstenaarschap ondervindt hij verschillende stadia waarin het oorspronkelijk idee zich ontwikkelt tot de uiteindelijke vorm. Deze transformatie van het idee naar het kunstwerk zelf noemt Wesdorp 'de essentie van zijn werk'. Dat proces voedt de noodzaak van het maken van een kunstwerk, het beantwoordt aan de uitdaging die hij zich stelt en geeft betekenis om in de kunst te zijn. Kortom, de onderzoekende weg schenkt het plezier dat hij beleeft aan de ondraaglijke lichtheid van zijn kunstenaarsbestaan.

Gerco de Ruijter, Pumpkins, 2017, ultrachrome print 50x50 cm
Gerco de Ruijter, Pumpkins, 2017, ultrachrome print 50x50 cm

Wesdorp vroeg enkele verwante kunstenaars om tezamen bij Galerie Helder een tentoonstelling te maken, die dit proces zou kunnen illustreren. Alle kunstwerken werden speciaal hiertoe uitgekozen, om zich als een soort van bewijs, argument, voorstelling of afspiegeling te verhouden met de ideeën van Wesdorp. Zo'n proces is ook weer een spannend onderzoek, dat tegelijkertijd inzichten biedt tot een nieuwe verdieping, door met elkaars werk in dialoog te gaan.De werken hangen, liggen en staan in de galerieruimte die haar eigen geldigheid heeft, haar karakter en afmeting. Zij verhouden zich daarin tot elkaar zoals bijv. zangstemmen in de partituur van een muziekstuk. Continuous Diversity illustreert daarmee een manier om vanuit verschillend kunstenaarsperspectief naar kunst te kijken. De toeschouwer wordt daarbij uitgenodigd om die verborgen innerlijke landschappen zich te laten openbaren.

Marcel Wesdorp creëert innerlijke landschappen met behulp van digitale techniek en geprint in onvoorstelbare nuances van grijs. Hij schept zijn wereld vanuit een eerste idee, dat vervolgens door processen beheerst wordt.

Gerco de Ruijter fotografeert de werkelijke wereld vanuit verticaal perspectief. Zijn object is het natuur- en cultuurlandschap. Met gebruik van fototechniek verbeeldt hij de aarde vanuit vogelvlucht, zonder horizon.

Ron van der Ende construeert een perspectivische ervaring van zijn onderwerp op perfecte schaal. Hij transformeert daarbij gebruikt hout met zijn oorspronkelijk karakter tot fantastische objecten. Gedreven door deze unieke werkwijze verliest hij zich in tijd en ruimte.

Robin Kolleman onderzoekt het grensgebied van acceptatie binnen het fysieke (sociale) verkeer tussen mensen en/of dieren en de gevolgen en resultaten daarvan. Zij verbeeldt bijv. het gebied tussen geslotenheid en kwetsbaarheid, tussen geweld en onschuld.

Rob Verf schildert een realiteit die ontstaat uit denkbeeldige abstracties. Zijn werkelijkheid behelst een spel tussen virtuele en echte werkelijkheden. Tussenstadia van het menselijk bestaan worden zichtbaar in een digitale wereld.

De opening van de expositie is zaterdag 2 maart om 16.00 uur.

2 maart 2019 - 30 maart 2019

Galerie Helder
Tasmanstraat 188
2518 VT Den Haag
070-3466309
info@galeriehelder.nl
www.galeriehelder.nl
De galerie is geopend donderdag en vrijdag van 12.00-17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur en op afspraak.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Marcel Wesdorp
Gerco de Ruijter
Ron van der Ende
Robin Kolleman
Rob Verf

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Portfolio Willem van den Hoed
online expositie,
Portfolio Willem van den Hoed
Echo's of Dusk | Paradise Lost
portfolio,
Echo's of Dusk | Paradise Lost
Ander Licht op Withoos
12 december 2021 - 8 mei 2022, Amersfoort
Ander Licht op Withoos

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl