Congo Tales

14 september 2019 - 5 januari 2020

In de tentoonstelling Congo Tales worden verhalen en mythes verteld van bewoners van het Congobekken, het grootste tropische regenwoud ter wereld na het Amazonegebied. Op deze plek in Afrika werkte de organisatie Tales of Us vijf jaar aan Congo Tales.

Pieter Henket, from the series Congo Tales, 2017, courtesy Kahmann Gallery. Produced by Tales of Us
Pieter Henket, from the series Congo Tales, 2017, courtesy Kahmann Gallery. Produced by Tales of Us (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

De initiatiefnemers van Tales of Us - producenten Eva Vonk en Stefanie Plattner - nodigden de Nederlandse portretfotograaf Pieter Henket uit om mee te werken aan het project. Samen met de lokale bevolking is onder andere een omvangrijke fotoserie gecreëerd waarmee het team nu aandacht vraagt voor de vrijwel onbekende regenwouden van het gebied met zijn bewoners. In de filmische en surrealistische portretten die Henket maakte komen de magie en mysteries van het voor de wereld zo belangrijke gebied tot leven.Congolezen die wonen in het Mbomo District in het Congobekken vertolken hun nooit eerder vastgelegde mythologie, gefotografeerd door top portretfotograaf Pieter Henket (bekend van zijn portretten van Lady Gaga, Eddie Redmayne, Mary J. Blige). In de foto's van Henket zijn de Congolezen, hun mythen en het regenwoud de sterren waar het om draait. Tientallen kinderen die samen een mbomo (of boa constrictor) vormen, honderd Congolese vrouwen verzameld aan de rand van het woud of mannen die jagen op een mythische vogel. Ze vertellen de verhalen over bovennatuurlijke krachten die leven en dood controleren, initiatierites en natuurwetten die zich onttrekken aan de wetten van mensen. Magie en mysterie komen tot leven in het vrijwel onbekende gebied dat van grote waarde is voor onze planeet.

14 september 2019 - 5 januari 2020

Museum de Fundatie
Blijmarkt 20
8011 NE Zwolle
0572-388188
info@museumdefundatie.nl
www.museumdefundatie.nl
De openingstijden van het museum zijn van maart t/m oktober, dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Van november t/m februari is het museum geopend van 11.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Pieter Henket

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Spectacle
10 juni 2021 - 30 januari 2022, Den Haag
Spectacle
Pride Photo
12 juni 2021 - 1 juli 2021, Amsterdam
Pride Photo
Women by Women
15 juni 2021 - 29 augustus 2021, Amsterdam
Women by Women

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl