Fotocollectief de Kempen

Fotocollectief de Kempen bestaat uit zes fotografen uit Brabant. Ze zijn actief in verschillende fotoclubs in Zuidoost-Brabant. In het fotocollectief is iedereen vooral bezig zich te profileren als een fotograaf met een eigen gezicht en een eigen boodschap of verhaal.

Mariet Wielders, Fotocollectief de Kempen
Mariet Wielders, Fotocollectief de Kempen

Arnoud Augustinus laat foto's zien die zijn gemaakt op vluchten tussen Amsterdam en Beijing. Landschappen veranderen bij Augustinus in onherkenbare structuren waarbij de schaalgrootte verloren gaat.Bernadette Boon toont in haar geënsceneerde portretten meerdere facetten van één persoon. Het zijn gezichten van kinderen die je heel doordringend aankijken en daardoor verschillende emoties oproepen.

Zomaar een glooiing in het landschap, een doodlopende weg, een hek dat ogenschijnlijk niets afsluit of tegenhoudt. Het lijken gewone landschapsfoto's maar schijn bedriegt. Hetty de Groot fotografeerde voormalige stortplaatsen in en rond Eindhoven.

De foto's van Ben van Os zijn het resultaat van een zoektocht tussen realiteit en fantasie. Het gevolg zijn beelden met een sterke spanning in de beleving.

Ton van Nunen maakt series, luiken, of duo-beelden. Het oorspronkelijke beeldmateriaal krijgt daardoor een nieuwe betekenis. Verhaal en emotie, vorm of kleur zijn daarbij belangrijk.

Beelden van hetzelfde onderwerp of op dezelfde plek, die na elkaar gemaakt zijn, voegt Mariet Wielders samen tot nieuwe beelden. Beweging in plaats en tijd van de foto's zorgt daardoor voor een extra dimensie.

22 augustus 2018 - 3 oktober 2018

CKE
Pastoor Petersstraat 180
5612 LW Eindhoven
040-2163263
info@cke.nl
www.cke.nl
@CKEeindhoven (twitter)
Het CKE is geopend maandag t/m vrijdag van 9.00-23.00 uur en zaterdag van 8.30-17.00 uur. Op zaterdagavond en zondag is CKE open tijdens activiteiten.

Er is werk te zien van
Arnoud Augustinus
Bernadette Boon
Hetty de Groot
Ben van Os
Ton van Nunen
Mariet Wielders

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 28 juni 2020, Amsterdam
Works in Color
Photographic Paintings
19 mei 2020 - 27 juni 2020, Eersel
Photographic Paintings
Being Human
5 september 2020 - 3 januari 2021, Den Haag
Being Human

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl