Blanko III

Fotocollectief Blanko uit Breda exposeert tijdens het Pinksterweekend voor de derde keer in haar bestaan. Blanko is een fotocollectief waarin iedereen zijn eigen, autonome, weg volgt. Typisch Blanko is een sterk door inhoud gedreven onderzoekende houding. De fotografen (Lucy Aarnink, Ton Gjeltema, Owen Harvey, Paul Jaspers en Koen van Neerven) vormen samen een complementair geheel.

Lucy Aarnink, Voltooi-d.
Lucy Aarnink, Voltooi-d.

Blanko heeft sinds Blanko II gewerkt aan de volgende individuele fotoprojecten:Lucy Aarnink - Voltooi-d.
Wat is voltooien eigenlijk? Na een belangrijke levensverandering is dit In een persoonlijke zoektocht binnen diverse levenscycli en kaders verkend. Een gouden kooi? Hiernaast is het in 2015 geëxposeerde introflectie-project voltooid. Zowel het naar binnen keren (introflectie) als het zich daarna weer verbinden met de buitenwereld (extroflectie) is gevangen in beeld.

Ton Gjeltema - Tussenwerelden
Verkenningen van tussentijd en tussenruimte in tal van omgevingen. Tussen verval en bloei zijn weesbomen, 'concrete building architecture' of andere transitieplekken en situaties zichtbaar gemaakt.

Owen Harvey - Flowform refractie
Vanuit belangstelling voor het fenomeen flowforms is onderzocht: Wat zit in een flowform? Via de waterbewegingen, ritmes, reflecties en geprojecteerd licht is de refractie in beeld gebracht.

Paul Jaspers - Het ijzeren onderdeel
Meerjarig project over hoe het oude communisme zich vermengt met het alledaagse kapitalisme, en de ontwikkelingen in renovatie en vernieuwing. Zowel in de infrastructuur van het landschap en de steden, maar ook in de sociale context van het bestaan van de mensen. Tijdens deze expositie wordt een actuele inkijk gegeven.

Koen van Neerven - Heel 076 fietst
Fietsen wordt in Nederland als heel gewoon gezien; we doen het gewoon zonder erbij na te denken. Als je echter verder kijkt, dan vertelt de fiets waarop we rijden heel veel over wie we zijn, waar we wel en niet bij (willen) horen. Voor zijn boek 'Heel 076 fietst' is een verzameling portretten gemaakt van diverse fietsers in Breda. In deze expositie worden zowel de diversiteit als de overeenkomsten tussen fietsende Bredanaars getoond.

De expositie wordt geopend op vrijdag 2 juni om 20.00 uur, inloop is vanaf 19.00 uur. Van zaterdag t/m maandag is de Stadsgalerij geopend van 11.00-17.00 uur.

2 juni 2017 - 5 juni 2017

StadsGalerij Breda
Oude Vest 34
4811 HT Breda
06-28458673
copacabana@ziggo.nl
www.facebook.com/stadsgalerijbreda

Er is werk te zien van
Lucy Aarnink
Ton Gjeltema
Owen Harvey
Paul Jaspers
Koen van Neerven

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 28 juni 2020, Amsterdam
Works in Color
Photographic Paintings
19 mei 2020 - 27 juni 2020, Eersel
Photographic Paintings
Being Human
5 september 2020 - 3 januari 2021, Den Haag
Being Human

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl