The RoXY Archives

19 november 2021 - 21 november 2021

Van 19-21 november presenteert The Gallery Club The RoXY Archives van Cleo Campert (1963, Amsterdam), destijds huisfotograaf van de Amsterdamse Club RoXY. In deze tentoonstelling in Magazijn in Amsterdam wordt een brede selectie werk getoond die het verhaal van de nachtclub vertelt en een inkijkje geeft in de Amsterdamse housescene van de jaren '80 en '90.

Cleo Campert, The RoXY Archives
Cleo Campert, The RoXY Archives (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

De foto's die worden tentoongesteld komen uit het archief van Campert, die zich van 1989 tot 1999 meerdere nachten per week onderdompelde in het feestgedruis in de RoXY. Van grootse live performances tot over-the-top drag queen-shows: niks was te gek voor de club. Onder leiding van dj's Eddy De Clercq en Joost van Bellen groeide de club uit tot een plek voor radicale zelfexpressie en werd het een nationale hotspot voor housemuziek en een wilde nacht uit. Na een verwoestende brand in 1999 sloot de RoXY zijn deuren.

Op 26 november verschijnt Het RoXY Archief, het vijfde fotoboek van Campert. Aan de hand van 705 foto's vertelt het boek het verhaal van de RoXY - van zijn hoogtijdagen tot het abrupte einde. In de tentoonstelling zal een selectie van de foto's uit het boek te zien zijn.19 november 2021 - 21 november 2021

Magazijn - The Gallery Club
Oudezijds Voorburgwal 153a
1012 ES Amsterdam
06-27072370
info@thegalleryclub.com
www.thegalleryclub.com
Op alledrie de dagen is de expositie toegankelijk van 13.00-18.00 uur, toegang is vrij met de CoronaCheck app en een gezichtsmasker.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Cleo Campert

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Max Pinckers - Double Bind
26 november 2021 - 13 maart 2022, Antwerpen
Max Pinckers - Double Bind
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
fotoboek (verschijningsdatum 1 december),
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
Indian Photo Festival
19 november 2021 - 19 december 2021, Hyderabad (India)
Indian Photo Festival

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl