City Life

3 juni 2020 - 23 augustus 2020

City Life was nog maar een maand open toen De Kerk zijn deuren moest sluiten vanwege de coronacrisis. De tentoonstelling geeft een goed beeld hoe het leven in grote steden was voordat corona uitbrak. Drukke straten, vastzittend verkeer en overvolle metro's: zaken die je nu veel minder ziet. In slechts een paar maanden tijd heeft er een enorme verandering plaatsgevonden in het stadse leven.

Michael Wolf, Tokyo Compression # 92, 2009, Michael Wolf Estate, courtesy Galerie Wouter van Leeuwen
Michael Wolf, Tokyo Compression # 92, 2009, Michael Wolf Estate, courtesy Galerie Wouter van Leeuwen (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

De tentoonstelling toont onder andere werk van de vorig jaar overleden fotograaf Michael Wolf. Voor de serie Tokyo Compression richtte Wolf zijn camera op forenzen die tijdens spitsuren tegen de beslagen ruiten van de compleet volgestouwde metrowagons werden platgedrukt door medereizigers. Iets wat je door corona niet snel meer zult tegenkomen. De foto's zijn getuige van Wolfs vertedering en bewondering voor de veerkracht van bewoners van megasteden om overeind te blijven. De expositie toont daarnaast werk van onder andere Abdulrazaq Awofeso, Umut Yasat en Susanne Khalil Yusef.In De Kerk zijn een aantal aanpassingen gedaan om de veiligheid van bezoekers te garanderen. Bezoekers kunnen de tentoonstelling samen met hun eigen gezelschap, zoals een gezin, partner of huisgenoten, bekijken. Er is een looproute waarmee anderhalve meter afstand kunnen bewaard kan worden tot andere bezoekers. Ook zijn er voldoende desinfecterende middelen aanwezig en wordt het gebouw vaker schoongemaakt. De Ontwerp Winkel Arnhem en de toiletten zijn open, maar de garderobe is niet in gebruik.

Bezoekers hebben alleen toegang tot De Kerk met een online ticket met aanvangstijd. De tijdsloten kunnen vanaf nu gereserveerd worden op de website van Museum Arnhem. Per tijdslot zijn er 40 bezoekers welkom in De Kerk. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Museum Arnhem vernieuwt! Naar verwachting opent Museum Arnhem in het voorjaar van 2022 zijn deuren opnieuw voor het publiek. In De Kerk organiseert Museum Arnhem tot eind 2020 tentoonstellingen en activiteiten.

3 juni 2020 - 23 augustus 2020

Museum Arnhem in De Kerk
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
026-3775300
info@museumarnhem.nl
www.museumarnhem.nl
Museum Arnhem in De Kerk is geopend woensdag t/m zondag van 12.00-18.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Michael Wolf
Martin Roemers
Abdulrazaq Awofeso
Umut Yasat
Susanne Khalil Yusef

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl