Silk Road en Scenes of Reflections

16 september 2017 - 11 november 2017

Chen Nong geniet internationale bekendheid met zijn schilderachtige, fotografische impressies van gebeurtenissen uit de rijke Chinese geschiedenis. Chen Nong laat twee nieuwe series zien: Silk Road en Scenes of Reflections.

Chen Nong
Chen Nong (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Met zijn serie over de Zijderoute weet Chen Nong, door impressies van sprookjesachtige steden en exotische streken, prachtige beelden op te roepen van lang vergane keizerrijken en grote veroveraars. Tegen de achtergrond van ruïnes uit het tijdperk van de Zijderoute in de westelijke Chinese provincie Xinjiang schildert Chen Nong het decor van zijn fantasievolle en kleurrijke verhalen.Naast de Silk Road serie toont Chen Nong ook kunstwerken uit de indrukwekkende serie Scenes of Reflections. Daarmee verwijst hij naar het boeddhisme en zen in de Chinese cultuur en geschiedenis.

Met het One Belt, One Road initiatief (OBOR) probeert de Chinese president Xi Jinping de oude Zijderoute nieuw leven in te blazen. Chen Nong heeft zich de afgelopen jaren door de Zijderoute laten inspireren. Terwijl Xi Jinping vooral uit is op uitbreiding en versterking van de politieke en economische macht van het Rijk van het Midden, stelt de kunstenaar vanuit zijn historisch perspectief de verbeelding centraal.

De vroegere zijdehandel werd uitgevoerd door grote karavanen van handelaren en dieren, die door de meest onherbergzame gebieden ter wereld trokken. De Zijderoute voerde vanuit China via India en Perzië verder naar Bagdad, Damascus en het toenmalige Constantinopel aan de Bosporus. In de tweede eeuw voor de christelijke jaartelling werd de Zijderoute voor het eerst bereisd door de Chinese gezant Zhang Qian, die door keizer Wudi (141 - 87 v. Chr.) van de Han dynastie op deze missie werd uitgestuurd. De Zijderoute werd in de loop der tijd de belangrijkste handelsverbinding en tevens instrument voor interculturele uitwisseling tussen het Verre Oosten en het Westen.

Chen Nong (50) woont en werkt in Beijing. Als kunstenaar maakt hij in zijn beginperiode sculpturen. Sinds 1996 is Chen Nong fotograaf en exposeert wereldwijd. In 2012 had hij zijn eerste solo-expositie in Europa met 'Climbing to the Moon' bij Reflex Gallery in Amsterdam. Zijn werk is opgenomen in de collecties van het International Center of Photography in New York, National Art Museum of Australia en Museum der Kulturen in Basel. Recentelijk zijn acht werken aangekocht door het MOMA in San Francisco.

16 september 2017 - 11 november 2017

Reflex Amsterdam
Weteringschans 79a
1017 RX Amsterdam
020-6272832
info@reflexamsterdam.com
www.reflexamsterdam.com
De galerie is geopend dinsdag t/m zaterdag van 11.00-18.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Chen Nong

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Portfolio Willem van den Hoed
online expositie,
Portfolio Willem van den Hoed
Echo's of Dusk | Paradise Lost
portfolio,
Echo's of Dusk | Paradise Lost
Ander Licht op Withoos
12 december 2021 - 8 mei 2022, Amersfoort
Ander Licht op Withoos

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl