Beyond the final fantasy

Speciaal voor de Brakke Grond maakte Lybeer een nieuwe reeks beelden over LARP (Live Action Role Playing); portretten van mensen die in de huid kruipen van fantasy figuren. Lybeer toont ons twintig LARP-ers in character-outfit in hun eigen huiselijke Vlaamse en Nederlandse interieur.

De fotoreeks LARP, taking a holiday from everydayness is een portrettenreeks van LARP-spelers in België en Nederland. LARP is een rollenspel waarbij deelnemers een karakter kiezen en die in een fictieve setting naspelen. Het personage kan volledig gefantaseerd zijn of is ge nspireerd op films, boeken en games. De stijl varieert van historische taferelen tot fantasie- en futuristische scènes, waarin deelnemers zich transformeren tot vampiers, superhelden, elfjes en krijgers. De mens zoekt meer en meer een weg om in het beeld te passen die de massamedia (film en computergames voorop) ons voorschotelt.

De tentoonstelling toont ook een selectie uit vroegere fotoreeksen van Lybeer. In Kingdom of Discovery (China 2007) en Dubai Inc. (Dubai 2008) fotografeerde Lybeer steeds kunstmatiger wordende realiteiten, die steeds meer ‘beeld’ worden. De bewoners en bezoekers van deze plekken zijn blijkbaar tevreden met een decor om in te leven. Ze begeven zich in een beeld dat correspondeert met hun gedroomde omgeving, en waarbij de referenties afkomstig zijn uit massamedia als film, televisie, games en reclame.

Charlotte Lybeer (B, 1981) studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent en volgde een postgraduaat opleiding aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen. Ze won in 2006 de Prijs voor Beeldende Kunst van West-Vlaanderen. Sinds 2003 onderzoekt ze al fotograferende de afgesloten en gecontroleerde aspecten in onze maatschappij. Die zijn sterk terug te vinden in gated communities en hedendaagse themaparken. Het zijn plaatsen, die in het teken staan van simulatie en waar een veiligheidsobsessie heerst. Voor de reeksen The Fountains, where living is a pleasure! (Florida 2003) en Woodhill, gated lifestyle community (Zuid-Afrika 2005) verbleef Lybeer twee maanden in een gated community en dompelde zich onder in de leefwereld van de personages.

De expositie opent op vrijdag 23 oktober om 17.00 uur. Charlotte Lybeer
Charlotte Lybeer (diashow met meer beelden)


24 oktober 2009 - 22 november 2009

De Brakke Grond
Nes 45
1012 KD Amsterdam
020-6229014
info@brakkegrond.nl
www.brakkegrond.nl
@brakkegrond (twitter)
De openingstijden van de Brakke Grond zijn maandag t/m vrijdag van 11.00-18.00 uur en zaterdag en zondag van 13.00-18.00 uur. Op avonden dat er activiteiten zijn in de Brakke Grond zijn de exposities ook geopend.

Er is werk te zien van
Charlotte Lybeer


Vrienden van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Gold and Silver
20 april 2018 - 10 juni 2018, Amsterdam
Gold and Silver
Dutch' Exposure
21 april 2018 - 19 mei 2018, Amsterdam
Dutch' Exposure
Afrotopia
14 april 2018 - 2 september 2018, Berg en Dal
Afrotopia

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl