Expressionisme

6 maart 2010 - 27 maart 2010
Cees van Meerten (1964) toont in deze foto-expositie werk waarin de uitdrukking voorrang krijgt boven de afbeelding. Het gaat de fotograaf niet om het overtuigend afbeelden van de zichtbare werkelijkheid. Veel belangrijker, vindt hij, is dat de gedachte of het gevoel uit het fotografisch werk naar voren komt. Cees is ervan overtuigd, dat het opwekken van een gevoel los kan staan van herkenbare voorstellingen. Felle kleuren tegenover donkere, haast grimmige kleurcombinaties. Verval tegenover optimisme en opgetogenheid. De fotograaf tracht de ziel van zijn onderwerpen in vereenvoudigde vormen en ‘gevoelde’ kleuren op een persoonlijke manier weer te geven.

Al op tien jarige leeftijd weet Cees van Meerten wat hij wil: niet de bakkerij van zijn ouders overnemen, maar fotograaf worden. Twee vakfotografen uit de buurt nemen hem onder hun hoede. Hij mag als hulpje mee op pad. In de jaren erna heeft fotografie altijd een belangrijke rol gespeeld. Hij leert vooral door zien en doen, vragen en uitproberen. En dat is nooit meer veranderd.

Cees van Meerten heeft in de huidige tijd een brede belangstelling voor diverse kunstuitingen. Hij leest veel over fotografie, maar ook over schilder- en beeldhouwkunst. Hij heeft interesse in diverse muziekvormen en het theater. Cees heeft bewondering voor de kunstenaars: ‘Iedereen is op zijn manier bezig artistiek iets te vertellen. Daar moet je respect voor hebben, ongeacht het resultaat.’ De invloed van kunst is vaak terug te vinden in zijn eigen fotowerk, maar toch is het voor Cees van het grootste belang te werken naar eigen plan en visie.

De onderwerpkeuze in zijn vrije fotowerk is voor Cees niet alleen een zaak van eenvoudigweg onder de indruk raken. Het heeft zeker ook te maken met de ideeën in zijn hoofd. Hij komt niet alleen dingen tegen om te fotograferen, maar bewust of onbewust, is hij er ook naar op zoek.

Binnen én buiten Fotoclub Zwijndrecht vindt Cees het belangrijk om anderen iets opbouwends mee te geven. Iets waar ze, na zijn kritiek, op een goede manier mee verder kunnen. Hij geeft zijn kennis graag door aan anderen. Cees van Meerten: ‘Fotografie is mensenwerk. Het leraarschap was misschien ook wel wat voor me geweest, maar de fotografie is een passie die zich niet laat temmen.’

De galerie is elke zaterdag in februari geopend van 11.00-16.00 uur.Cees van Meerten
Cees van Meerten (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


6 maart 2010 - 27 maart 2010

Fotogalerie Zwijndrecht
Rotterdamseweg 126
3332 AL Zwijndrecht
078-6820804
secretariaat@fotoclubzwijndrecht.nl
www.fotoclubzwijndrecht.nl
De galerie is elke zaterdag geopend van 12.30-16.00 uur. Toegang is gratis.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Cees van Meerten

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl