Een dunne lijn tussen waarheid en fictie

Het werk van jonge fotograaf en videomaker Camille Picquot (1990, woont en werkt in Brussel) is even aantrekkelijk als ongemakkelijk. Ze gebruikt fotografie om een fictief verhaal op te bouwen, een werkwijze die we eerder met film associëren. Tegelijkertijd zet ze bepaalde conventies van cinema op hun kop door onwaarschijnlijke acteurs op te voeren in haar film. Samen met het FOMU - Fotomuseum Antwerpen, brengen we nu haar werk naar Amsterdam.

Camille Picquot, Een dunne lijn tussen waarheid en fictie
Camille Picquot, Een dunne lijn tussen waarheid en fictie

Camille Picquot bespeelt de kijker door te sleutelen aan gangbare normen en verwachtingspatronen. De speelse omgang met beelden en verhaallijnen resulteert in een gevarieerd maar consistent auteurschap: elke foto lijkt een alledaagse scène of handeling te bevatten, maar kijk je langer, dan is de logica van de actie ver te zoeken. Haar fotografische werk vertoont bovendien sterke tactiele kwaliteiten, materialen zijn voelbaar en personen tastbaar. Handen en handbewegingen komen veelvuldig terug, een idee van motoriek en beweging ontvouwt zich.Camilles beelden verleiden en ze nemen ons mee in een nieuw maar bevreemdend verhaal. De tentoonstelling is een eerste grondige kennismaking met haar nog jonge oeuvre. Ze bevat twee fotoreeksen, Domestic Flight en Total Ground. Ook is er speciale aandacht voor haar videowerken. Naast het bekroonde Hollow Hours, ze ontving een Wildcard van het Vlaams Audiovisueel Fonds in 2016, tonen we ook haar nieuwe film. Cao Bang (2019, 45') werd speciaal voor deze expositie ontwikkeld.

De opening van de expositie is zaterdag 9 maart vanaf 17:00. Eerste rondleiding onder de noemer de Curieuze Club door Mister Motley-hoofdredacteur Lieneke Hulshof.

10 maart 2019 - 12 mei 2019

De Brakke Grond
Nes 45
1012 KD Amsterdam
020-6229014
info@brakkegrond.nl
www.brakkegrond.nl
@brakkegrond (twitter)
De openingstijden van de Brakke Grond zijn maandag t/m vrijdag van 11.00-18.00 uur en zaterdag en zondag van 13.00-18.00 uur. Op avonden dat er activiteiten zijn in de Brakke Grond zijn de exposities ook geopend.

Er is werk te zien van
Camille Picquot

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 13 september 2020, Amsterdam
Works in Color
Black Album / White Cube
20 juni 2020 - 10 januari 2021, Rotterdam
Black Album / White Cube
Candid
4 april 2020 - 20 september 2020, Den Haag
Candid

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl