Bling Bling Baby

24 augustus 2017 - 15 oktober 2017

Deze nazomer opent in Museum Hilversum de tentoonstelling Bling Bling Baby met nieuwe trends in fotografische kunst. De expositie confronteert de bezoeker met de grenzen van de schoonheid. Geen ingetogenheid of kalme beschouwing, maar een directe confrontatie; smashing en over the top. Een spektakel waarin de fotografen flirten met kleur, glans en rijkdom.

Martin Schoeller, Jeff Koons 2013, Courtesy CAMERA WORK
Martin Schoeller, Jeff Koons 2013, Courtesy CAMERA WORK

De titel Bling Bling Baby is afgeleid van het populaire nummer Bling Bling van Baby Gangsta (BG) uit 1999. Dat nummer gaat over geld, sieraden, auto's, dames en motorboten. 'Bling Bling is nu meer een algemene aanduiding geworden voor iets dat in is, hip, modieus, trendy', vertelt curator Marc Prüst. 'De vrolijkheid spat van de muren, maar juist in de overdrijving in deze werken schuilt de aansporing om ze nog eens echt en goed te bekijken. Is wat we zien mooi, grappig, cynisch, over de top? Of sturen deze foto's aan op reflectie over onze eigen vooroordelen?'Bling Bling Baby gaat over de nieuwe kleurrijke wereld van de fotografie; over het laten zien van rijkdom, succes, schoonheid en geluk. 'De bijeengebrachte kunstenaars doen dat allemaal op een eigen oorspronkelijke manier en elk beeld is op unieke wijze confronterend', aldus Prüst. 'Er is hier echt iets aan de hand waardoor de foto's diepte krijgen. Kijk bijvoorbeeld naar de foto met de witte Jeff Koons met gouden oogschaduw en een bloemstuk op zijn hoofd. Hier laat de fotograaf duidelijk het werk van de geportretteerde doorschemeren in zijn eigen werk.'

Speciaal voor deze tentoonstelling is het museum een samenwerking aangegaan met het Barth House over de tentoonstelling in NRW-Forum Düsseldorf. Bij de tentoonstelling is er een boek samengesteld met dezelfde titel. Het boek is verkrijgbaar in het museum.

24 augustus 2017 - 15 oktober 2017

Museum Hilversum
Kerkbrink 6
1211 BX Hilversum
035-6292826
info@museumhilversum.nl
www.museumhilversum.nl
Het museum is geopend maandag t/m zondag van 11.00-17.00 uur en op donderdag van 11.00-21.00 uur. Elke woensdag is de toegang tot het museum gratis.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Anatol Kotte
Bela Borsodi
Carolin Saage
Christto & Andrew
Daniel Sannwald
David Drebin
David LaChapelle
Esther Haase
Inka & Niclas
Jason McGlade
Kourtney Roy
Mark Kimber
Markus Henttonen
Mariano Vivanco
Martin Schoeller
Matt Henry
Maxime Ballesteros
Mike Schreiber
Miles Aldridge
Mi-Zo
Olivo Barbieri
Pierre Winther
Polixeni Papapetrou
Rankin
Ruud van Empel
Sarah Illenberger
Sarah Malakoff
Stefano Cerio
Suresh Nataraja
Wing Shya

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Portfolio Willem van den Hoed
online expositie,
Portfolio Willem van den Hoed
Echo's of Dusk | Paradise Lost
portfolio,
Echo's of Dusk | Paradise Lost
Ander Licht op Withoos
12 december 2021 - 8 mei 2022, Amersfoort
Ander Licht op Withoos

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl