Portretten uit Cuba

De foto‘s zijn gemaakt tijdens een rondreis door Cuba in januari 2008. Net voordat Fidel Castro de touwtjes uit handen gaf en zijn broer Raoul de teugels liet vieren. Ze zijn gemaakt in Santiago de Cuba, Havanna, Trinidad, Camaquey en Cienfuegos en onderweg. De foto‘s laten zien wat fotograaf Bleijenberg iedere dag kon ervaren; een rijkdom aan cultuur, dans, muziek, trots en kleur. Als fotograaf trok hij door tientallen landen in Azie en Zuid Amerika. ‘Bijzonder is de enorme gastvrijheid en openheid in het land. Niemand is echt arm of echt rijk‘ aldus Bleijenberg.

Bleijenberg trok door Cuba met zijn dochter van drie jaar, omdat Cubanen dol zijn op kinderen opende dat vele deuren. Onderweg reden er altijd Cubanen mee als lifter. Iedereen stopt (moet stoppen) om anderen mee te nemen naar een volgend dorp of stad. Een mooie manier ook voor westerlingen om de mensen te leren kennen.

Eerdere exposities van Bleijenberg waren foto‘s uit Azië en een expositie over Mexicaanse Indianen in Chiapas, Mexico. De foto‘s vormden een crossmediaal project samen met een radiodocumentaire die werd uitgezonden door de VPRO op radio 1.

Mattheus Bleijenberg (1966) werkte als programmamaker voor de VPRO, als woordvoerder voor de Dierenbescherming en zette als directeur Wakker Dier op de kaart. Ook werkte hij mee aan de oprichting van de groene omroep LLiNK. Nu is Bleijenberg docent aan de Hogeschool in utrecht, runt hij een evenementenburo en communicatie adviesburo. Daarnaast fotografeert hij en werkt hij als DJ.Mattheus Bleijenberg
Mattheus Bleijenberg


1 januari 2010 - 31 januari 2010

Beauforthuis
Woudenbergseweg 70
3711 AB Austerlitz
0343-491858
info@beauforthuis.nl
www.beauforthuis.nl
@Beauforthuis (twitter)

Er is werk te zien van
Mattheus Bleijenberg

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl