Best of the Re(e)st

1 november 2015 - 28 februari 2016

Expositie van David de Graaf in Bezoekerscentrum de Wheem in Oud-Avereest.

David de Graaf
David de Graaf

David de Graaf is een man met Downsyndroom van 31 jaar. Hij begon met fotografie toen zijn ouders hem voor zijn zeventiende verjaardag in 2001 een eenvoudige camera cadeau gaven. Het ging toen nog niet om de foto’s als beeld, maar eerst en vooral om het communicatie-aspect. Wat had de niet zo bijster vlot pratende David meegemaakt die dag? Van het begin af aan heeft hij zo veel vastgelegd. ‘Voor mijn verslag’, zoals hij dat zelf vaak zegt.Heel bijzonder was het moment dat weerman Peter Timofeeff voor het eerst een door hem gemaakte foto gebruikte in het RTL-Weerbericht van 16 juli 2003, ruim twaalf jaar geleden dus. David zou daarna -met vaders hulp- nog heel veel foto’s insturen naar het weerbericht, waarvan er in de loop van de jaren en tot heel recent heel wat in de uitzendingen gebruikt zijn.

Van het een kwam het ander. Zo deed David steeds meer ervaring op. In de loop van de jaren maakte hij steeds meer foto’s die het vertonen buiten de familiekring waard waren. Veel meer als foto dan als verslag. Intussen levert David al sedert september 2010 als vrijwillig medewerker foto's bij het weerbericht van de Meppeler Courant. Dat is natuurlijk ook al heel bijzonder. Verder doet hij nu al zes zomers fotografisch verslag van de jaarlijkse zes Donderdag Meppeldagen (DMD) in diezelfde Meppeler Courant. Voor komend jaar, 2016, werd er voor de derde keer een aantal foto's van zijn hand geselecteerd voor de Rabobank (week)kalender van Meppel-Staphorst-Steenwijkerland.

In het dagelijks leven heeft David een vaste part-time aanstelling op het landelijk bureau van de Stichting Downsyndroom (SDS), gevestigd in Gebouw U van het Isala Diaconessenhuis in Meppel. (www.downsyndroom.nl) Behalve eenvoudig kantoorwerk, het geven van presentaties en uiteraard ook het met enige regelmaat leveren van foto’s voor het eigen SDS-magazine Down+Up, probeert David ook gericht middelen te werven voor de SDS, een middelgrote patiëntenorganisatie die altijd meer geld kan gebruiken om meer noodzakelijk werk te kunnen doen. David wil zijn foto’s graag verkopen ten gunste van zijn favoriete goede doel, diezelfde SDS, met haar landelijk bureau in Meppel.

1 november 2015 - 28 februari 2016

Bezoekerscentrum De Wheem
Oud Avereest 22
7707 PN Balkbrug
0529-401731
info@landschapoverijssel.nl
www.landschapoverijssel.nl/bezoekerscentrum-de-wheem2
Het bezoekerscentrum is geopend juli en augustus, dinsdag/woensdag/zaterdag van 13.00-17.00 uur en op zondag van 12.00-17.00 uur. In september t/m april is het bezoekerscentrum geopend op zondag van 12.00-17.00 uur en in mei en juni op zaterdag van 13.00-17.00 uur en op zondag van 12.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
David de Graaf

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl