Fotoexpositie.nl
Exposities
Fotografen
Opleidingen
Nieuwsbrief
Linkpartners


Voorpagina > Exposities > Beeld & Poëzie
Beeld & Poëzie


Periode
11 juni 2011 - 21 juni 2011

Locatie
Foto 21
‘t Zand 21
7126 BG Bredevoort

Contactinformatie
telefoon: 0543-452006
fax: 0543-452685
e-mail: info@foto21bredevoort.nl
website: www.foto21bredevoort.nl

Een foto en poëzie tentoonstelling in de monumentale tuin in hartje Bredevoort. behorend bij de voormalige burgemeesterswoning, later sanatorium, nu verzorgingstehuis St. Bernardus.

Twaalf fotografen van het Oost Gelders Fotografen Collectief ( OFC) hebben zich laten inspireren door het werk van bekende dichters. Op verschillende plekken in de tuin van St Bernardus zijn de foto’s geëxposeerd samen met het gedicht. Al wandelend door de tuin komt de bezoeker de foto’s en gedichten tegen.

Het uitgangspunt dit jaar is de bloemlezing ĪDe Nederlandse kinderpoëzie in 1000 en enige gedichten van Gerrit Komrij. De expositie toont sociaal documentaire-, geënsceneerde- en gemanipuleerde fotografie. Alle aspecten van eigentijdse fotografie zijn opgenomen.

De leden van het collectief zijn: Marion Bauhuis, Jos Betting, Paul van Hulzen, Stan Kerlen, Joop Koopmanschap, Jan Krajenbrink, Jan Meerdink, Els Tolsma, Peter van Tuijl, Eva Verhoeven, Dinie Wikkerink, Claartje Wolfert.

De opening is op 11 juni 2011 ās avonds om 19.30 uur voorafgaand aan de Poëzienacht, georganiseerd Stichting Bredevoort Kunstmanifestatie. De opening wordt verricht door burgemeester Berghoef van de gemeente Aalten. Het evenement is tevens het startsein van Cultuur Zomer Achterhoek en wordt ingeleid met een spectaculaire muziekact.

De galerie is geopend op zaterdag van 11.00-17.00 uur en op zondag van 13.00-17.00 uur.

>>> Terug naar de exposities startpagina
 Suggesties    Adverteren    Contact    Disclaimer and Copyright