Blanco

22 januari 2016 - 3 april 2016

Foam luidt het nieuwe jaar in met Blanco, de eerste grote museale solo-tentoonstelling van Awoiska van der Molen (Groningen, 1972), die haar monochrome landschapsfotografie toont waar ze vanaf 2009 aan heeft gewerkt. Het werk van Van der Molen, dat al in 2007 in Foam 3h te zien was, oogstte afgelopen zomer veel lof op Unseen Photo Fair, waar ze nieuw werk presenteerde. Foam toont een ruime selectie van haar met de hand vervaardigde zilvergelatinedrukken, veelal op groot formaat.

Awoiska van der Molen, 2013
Awoiska van der Molen, 2013 (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Blanco toont het resultaat van lange periodes van isolement, waarin Awoiska van der Molen diep doordringt in het wezen van de afgezonderde wereld waarin ze fotografeert. Ver verwijderd van de voortrazende maatschappij, neemt ze de tijd om het weidse landschap op een andere manier te ervaren, voorbij de eerste aanblik. Ze verplaatst zich hier langzaam, keert herhaaldelijk terug en maakt zich zo deze onbekende plekken eigen. Dit trage en solitaire werkproces zet zich voort in de donkere kamer. De vaak diepzwarte barietprints van Van der Molen tonen mysterieuze contrasten tussen duisternis en licht. Noties van tijd, dag en nacht, lijken niet te bestaan. Waar de huidige 24-uursmaatschappij wordt bepaald door snelheid en voortdurende communicatie, kiest Awoiska van der Molen voor verstilling en het ambacht van analoge fotografie.In 2007 was Awoiska van der Molen's werk te zien in Foam 3h, destijds met de zwart-wit serie Maintained Ground, van verlaten plekken in en rondom de stad. Haar werk toont zich altijd mysterieus, verstild en verstoken van mensen. Van der Molen studeerde onder meer architectuur en fotografie aan de Academie Minerva Beeldende Kunst en Vormgeving in Groningen. Ze publiceerde haar eerste fotoboek Sequester in september 2014. Het werd genomineerd voor de Paris Photo / Aperture First Book Prize en won de Silver Medal bij the Most Beautiful Books of the world in Leipzig. Awoiska van der Molen wordt vertegenwoor-digd door Kristof de Clercq Gallery in Gent (BE) en Purdy Hicks Gallery, Londen (UK).

22 januari 2016 - 3 april 2016

Foam
Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam
020-5516500
info@foam.org
www.foam.org
Het museum is dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur en op donderdag en vrijdag van 10.00-21.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Awoiska van der Molen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Max Pinckers - Double Bind
26 november 2021 - 13 maart 2022, Antwerpen
Max Pinckers - Double Bind
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
fotoboek (verschijningsdatum 1 december),
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
Indian Photo Festival
19 november 2021 - 19 december 2021, Hyderabad (India)
Indian Photo Festival

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl