Portretfotografie - de vonk van August Sander

1 augustus 2020 - 20 september 2020

De expositie bestaat uit een aantal kenmerkende werken van August Sander (1876-1964). De vonk van August Sander is overgeslagen op Nederlandse fotografen zoals Koos Breukel, Eddy Posthuma de Boer, zijn dochter Tessa Posthuma de Boer en Hans de Kort die eveneens werk tonen op de expositie.

August Sander
August Sander (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Encyclopische aanpak van Sander
Sander geloofde heilig dat iemand getekend wordt door de tijd waarin hij/zij leeft en dat hij dit als fotograaf kon laten zien. Als Sander in zijn portretten een dwarsdoorsnede van de mensheid zou maken, zou je in een oogopslag de wereld leren kennen in de gelaatsuitdrukkingen van zijn modellen. Hij was zich terdege bewust van zijn encyclopische aanpak en doopte zijn atlas van karakters 'Menschen des 20. Jahrhunderts'.'Sander was heel belangrijk voor de generatie fotografen die ik als student bestudeerde, zoals Richard Avedon', aldus Breukel. 'Avedon bestudeerde Sander, en dus heb ik me erin verdiept. Sander had ook een plaatcamera. Zijn portretten zijn heel mooi geconcentreerd en fotograferen was voor hem een dagelijkse zaak. Zijn oeuvre is wel Duits. Een beeld van de mens om een fotograaf heen, met een fascinatie voor allerlei soorten mensen. Dat zit ook in mijn werk.' Buiten de overlap met het werk van Sander wil Breukel laten zien hoe mooi een grote gelatine zilverprint van een groot negatief is. Als de nieuwsgierigheid van de maker erin zit, is het voor Breukel een goed portret.

1 augustus 2020 - 20 september 2020

Rietveldpaviljoen
Zonnehof 8
3811 ND Amersfoort
info@033fotostad.com
www.033fotostad.com
Het Rietveldpaviljoen is geopend donderdag van 12.00-21.00 uur en van vrijdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur. Er moet voor een bezoek worden gereserveerd via de website.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
August Sander
Koos Breukel
Hans de Kort
Eddy Posthuma de Boer
Tessa Posthuma de Boer

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

I love Banda
na de lockdown - 7 november 2021 (gesloten), Amsterdam
I love Banda
Muddy Pink Dinosaur
1 mei 2021 - 27 juni 2021, Groningen
Muddy Pink Dinosaur
Legale Liefde
23 april 2021 - 14 mei 2021, Amsterdam
Legale Liefde

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl