ARENA (Noorderlicht Fotomanifestatie 2016)

22 mei 2016 - 3 juli 2016

Van 22 mei t/m 3 juli keert Noorderlicht terug naar Museum Belvédère in Heerenveen voor de 23e Noorderlicht Fotomanifestatie 2016.

Gerco de Ruijter
Gerco de Ruijter (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

We leven in een tijd waarin onze mondiale cultuur de natuur onderworpen heeft. Het is vrijwel onmogelijk geworden om nog ongerept land te ervaren, hoe ver we onze blik ook richten. Wat resteert als de mens en zijn dadendrang het toneel verlaten hebben, op zoek naar weer groenere weiden? Noorderlicht werpt met het eerste deel van de projectcyclus ARENA een forensische blik op nagelaten sporen in het landschap.Iedere keer als de mens het landschap gebruikt als woon-, werk-, recreatie- en winningsgebied, verandert hij het landschap fundamenteel. Iedere economische toepassing voegt een nieuwe laag aan het landschap toe. De verhalen van de mens stapelen zich op deze manier op in het landschap, als een soort sedimenten. Vaak duidelijk waarneembaar, soms alleen te zien met een speciale gerichte blik, in andere gevallen alleen na letterlijk en figuurlijk diepgravend onderzoek.

Het zijn deze verhalen, deze archeologische blik op en onder de huid van het landschap, die Noorderlicht in ARENA toont. ARENA biedt tevens ruimte aan fotoseries die ingaan op de keuze tussen economie en duurzaamheid.

Locatie van de fotomanifestatie is Museum Belvédère. Het museum ligt in Museumpark Landgoed Oranjewoud, met prachtige tuinen en waterpartijen en een rijke cultuurhistorie. Een deel van de tentoonstelling is geïnstalleerd in de buitenruimte rondom het museum.

22 mei 2016 - 3 juli 2016

Museum Belvédère
Oranje Nassaulaan 12
9711 JB Heerenveen
0513-644999
info@museumbelvedere.nl
www.museumbelvedere.nl
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Geopend op beide Paasdagen, beide Pinksterdagen en op Tweede Kerstdag. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Gerco de Ruijter
Rudie van der Meer

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl