Arctic: New Frontier

23 april 2021 - 27 juni 2021

Kadir van Lohuizen en Yuri Kozyrev werden met het winnen van de prestigieuze Carmignac award in staat gesteld om simultaan naar de Noordpool af te reizen om daar de verstrekkende gevolgen van het veranderende klimaat vast te leggen.

Kadir van Lohuizen/ NOOR , Point Hope, fine art print in frame, 144 x 169 cm
Kadir van Lohuizen/ NOOR , Point Hope, fine art print in frame, 144 x 169 cm (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Door het smeltende poolijs is de Noordpool het toneel van een dramatische transformatie is geworden. De fotoserie toont deze transformatie vanuit verschillende invalshoeken. Naast het veranderende landschap en de invloed hiervan op de oorspronkelijke bewoners, militariseert en industrialiseert de Noordpool in hoog tempo. Het is een middelpunt geworden van een geopolitiek spel door een overvloed aan minerale grondstoffen, enorme gasreserves en de mogelijkheid van nieuwe noordelijke handelsroutes van China naar Europa. Landen en multinationals zijn in een chaotische race verwikkeld om controle over het gebied te verkrijgen. De expositie geeft een blik op deze politieke spanning en conflict in het decor van een eroderend landschap.

Van Lohuizen en Kozyrev laten met Arctic: New Frontier een alarmerende getuigenis achter over de snelheid van van de transformatie van het Noordpoolgebied en de onrust op het wereldtoneel die dit met zich meebrengt. Over het maken van de fotoserie maakte van Lohuizen en Kozyrev de Tegenlicht documentaire Verovering van de Noordpool. De expositie Acrtic: New Frontier werd eerder tentoongesteld bij de fondation Carmignac in Parijs en Hyères en Saatchi gallery in Londen en is nu voor het eerst te zien in Nederland bij Gallery Vriend van Bavink.23 april 2021 - 27 juni 2021

Gallery Vriend van Bavink
Geldersekade 30
1012 BJ Amsterdam
06-13193603
galerie@vriendvanbavink.nl
www.vriendvanbavink.nl
De galerie is op afspraak geopend.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Kadir van Lohuizen
Yuri Kozyrev

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition | Harry Wijsbroek
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
18 mei 2022 - 22 mei 2022, Rotterdam
Rotterdam Photo 2022 XL Edition |Jacqueline Louter
Huntenkunst
20 mei 2022 - 22 mei 2022, Ulft
Huntenkunst

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl