Seelevel Photo Gallery op Noorderlicht

Seelevel, guerrilla galerie voor kunstfotografie, presenteert op Noorderlicht 2009 nieuw werk van fotograaf Annick Ligtermoet. Ook kunnen Noorderlicht bezoekers in de Seelevel Internetkiosk in het Cultureel centrum USVA de complete Seelevel collectie online bekijken.

De rode lijn in het werk van Annick Ligtermoet is de hang naar duisternis. Doordat zij thema’s als dood en verval combineert met liefelijke en humoristische elementen ontstaat er een ongewone spanning in haar werk. Als toeschouwer wordt je in verwarring gebracht omdat haar werk zowel gevoelens van ongemak als genoegen oproept. De verhalen die Annick Ligtermoet vertelt, zijn gebaseerd op gebeurtenissen uit haar eigen leven, maar hebben niets van doen met de realiteit zoals wij die kennen. Liever herschept zij het verleden met haar eigen fantasie. Haar onderwerpen geeft zij eerder weer door middel van sfeer dan door het uitbeelden van specifieke situaties. Nabewerking en presentatie spelen hierbij een belangrijke rol. Na de opname behandelt zij een foto als een schilderij; ze kleurt, tekent en mengt om het gewenste effect te bereiken. De sfeer in haar werk refereert eerder aan het verleden dan aan het heden of de toekomst. Haar foto’s zien eruit als oude postkaarten die jarenlang op een stoffige zolder hebben gelegen. Daardoor lijken ze eerder door haar te zijn verzameld dan te zijn gemaakt. Naast het verhalende aspect, speelt ook de esthetiek in haar werk belangrijke rol. Zo zoekt zij in haar beelden steeds naar de balans tussen het verhaal en de schoonheid.

De Seelevel collectie bestaat uit werk van (opkomend) talent binnen de hedendaagse Nederlandse kunstfotografie. Vernieuwende en toonaangevende fotografie met een duidelijke visie; fotografie die verder gaat dan fotografie alleen: de verbeeldende fotografie. Van ge nsceneerde portretten tot aan fotografische collages en volledig digitaal bewerkte kunstwerken. De door Seelevel geselecteerde fotografen hebben meer een interdisciplinaire werkwijze of denken en werken vanuit een conceptuele gedachte waarbij de uiteindelijke foto het beeldende resultaat is. Zij gebruiken de fotografietechniek als medium om beeldende kunst te maken.

Fotografen met wie Seelevel samenwerkt zijn: Koen Hauser, Maarten van Schaik, Diana Scherer, Astrid Hermes, Dirk Kome, Ruth van Beek, Cassander Eeftinck Schattenkerk, Ann Pettersson, Sofie Knijff, Popel Coumou, Isabelle, Annick Ligtermoet en Esther Zitman. De collectie wordt maandelijks aangevuld nieuwe namen en nieuw werk.

Tijdens de vier weken durende fotomanifestatie Noorderlicht wordt elke week één van de fotografen uit de Seelevel collectie uitgelicht en is het werk van deze fotograaf gedurende een week met korting te koop. De kunstenaar wordt wekelijks via de site bekend gemaakt.

De galerie is geopend maaandag t/m vrijdag van 9.00-23.00 uur en iedere zondag tijdens lezingen.Annick Ligtermoet
Annick Ligtermoet (diashow met meer beelden)


6 september 2009 - 4 oktober 2009

Seelevel Photo Gallery
Bethaniënstraat 39
9711 JA Groningen
06-47104484
caroline@seelevel.nl
www.seelevel.nl
@SeelevelGallery (twitter)

Er is werk te zien van
Annick Ligtermoet

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 28 juni 2020, Amsterdam
Works in Color
Photographic Paintings
19 mei 2020 - 27 juni 2020, Eersel
Photographic Paintings
Being Human
5 september 2020 - 3 januari 2021, Den Haag
Being Human

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl