Geraakt door het water

13 oktober 2016 - 15 november 2016

Op 12 oktober luidde het startsignaal voor de Week van Ons Water, een landelijk initiatief over de noodzaak van schoon, veilig en voldoende water in Nederland. In het teken van deze waterweek is er vanaf heden bij Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad een bijzondere fotoserie van fotografe en kunsthistoricus Annemoon van Hemel te bezichtigen.

Annemoon van Hemel, Hetty Klavers, dijkgraaf Waterschap Zuiderzeeland
Annemoon van Hemel, Hetty Klavers, dijkgraaf Waterschap Zuiderzeeland

Geraakt door het water is een tentoonstelling over de drijfveren van onze dijkgraven. We voelen ons hier zo veilig, in Nederland. Schoon water, genoeg water, veilig water. Ons land is hierin uniek in de wereld. Met dank aan onder andere een zeer uitgebreid systeem van waterschapsbeheer. Dijkgraven zijn boegbeelden binnen de wereld van het waterschapsbeheer, maar daarbuiten grotendeels onbekend. Wie zijn deze mensen, wat drijft hen als dijkgraaf?Fotografe en kunsthistorica Annemoon van Hemel zocht negen dijkgraven op en ging met hen in gesprek. Samen zochten ze een locatie in hun waterschap waar ze zich als mens en als dijkgraaf sterk mee verbonden voelen. Achter elke foto schuilt een verhaal.

Eerder portretteerde de fotografe Eerste Kamerleden in de verschillende ruimten van het Binnenhof naar aanleiding van de Provinciale Statenverkiezingen in 2015, en alle vrouwelijke leden van de Amersfoortse gemeenteraad naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Aanleiding voor de fotoserie met de dijkgraven waren de Waterschapsverkiezingen in 2015.

13 oktober 2016 - 15 november 2016

Nieuw Land Erfgoedcentrum
Oostvaardersdijk 113
8244 PA Lelystad
0320-225900
info@nieuwlanderfgoed.nl
www.nieuwlanderfgoed.nl
De openingstijden van het museum zijn dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en zaterdag, zon- en feestdagen van 11.30-17.00 uur. Het museum is gesloten op 25 december en 1 januari.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Annemoon van Hemel

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Trapped in my body
, online expositie
Trapped in my body
New York, 1977-1985
10 april 2021 - 12 juni 2021, Amsterdam
New York, 1977-1985
Past Present Future
9 april 2021 - 30 mei 2021, Amsterdam
Past Present Future

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl