Between arrival and departure

Voor het derde jaar op rij participeert DeFKa, het Departement voor Filosofie en Kunst in Assen als satelliet van de Fotomanifestatie Noorderlicht in Groningen. Vorig jaar was in DeFKa de zeer gewaardeerde fotoserie over Zimbabwe van de documentaire fotograaf Dirk Jan Visser te zien. Dit jaar heeft DeFKa gekozen voor fotografisch werk van een beeldend kunstenaar en heeft daarvoor Annegien van Doorn uitgenodigd om een solopresentatie te maken.

Annegien van Doorn (1982) is in 2004 afgestudeerd aan de Academie Sint Joost in Breda en heeft een masteropleiding gevolgd in Barcelona. In 2009 werkte zij als artist in residence in Tokyo en heeft meerdere internationale exposities op haar naam staan.
Ze heeft een tentoonstelling gemaakt met de titel ‘Between arrival and departure’, waarin haar multidisciplinaire benadering van thema’s goed tot uitdrukking komt en waarin fotografie, beeldende kunst en een video-installatie (in samenwerking met Verónica Luyo Torres) zijn geïntegreerd.

Naast werk van Annegien van Doorn is er in Assen in het SMAHK, Stedelijk Museum Assen voor Hedendaagse Kunst, een presentatie door vier in Assen wonende of gewoond hebbende fotografen die reageren op het thema van de Fotomanifestatie Noorderlicht ‘Strijd’ : Dirk-Jan Visser, Martin Roemers, Sake Elzinga en Harry Cock.

De galerie is geopend donderdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur. De opening van de tentoonstelling is op zondag 6 september om 16.30 uur.Annegien van Doorn
Annegien van Doorn (diashow met meer beelden)


6 september 2009 - 4 oktober 2009

DeFKa Campis
Venestraat 88
9402 GP Assen
0592-315316
info@defka.nl

Er is werk te zien van
Annegien van Doorn

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Animalia & El Malecón, Cuba
29 juni 2019 - 17 augustus 2019, Amsterdam
Animalia & El Malecón, Cuba
Nude Now
6 juli 2019 - 22 september 2019, Hilversum
Nude Now
World Press Photo
12 juli 2019 - 25 augustus 2019, Alkmaar
World Press Photo

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl