E _ M E R G E

28 augustus 2015 - 1 november 2015

Foam presenteert de eerste grote museale solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Anne de Vries (Den Haag, 1977) waarin bestaand werk met nieuw werk wordt gecombineerd.

Anne de Vries, Forecast, 2011
Anne de Vries, Forecast, 2011 (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Anne de Vries is een kunstenaar die bewust meegaat in de technologische ontwikkelingen in een tijdperk waarin het internet, Photoshop en mobile upload feeds vanzelfsprekender worden.Het oeuvre van De Vries loopt uiteen van tweedimensionale digitale fotografie en driedimensionale (foto) sculpturen tot nieuwe media installaties waarin hij vaak alledaagse objecten combineert met nieuwe materialen, technologieën en printtechnieken.

In zijn werk toont Anne de Vries zijn fascinatie voor nieuwe mogelijkheden maar met een kritische ondertoon. De tentoonstelling is een bezinning op de aantrekkingskracht van de vooruitgang, de positie van het individu in de massa en de rol van beeld in een globaliserende economie.

Vanaf het najaar van 2015 organiseert Foam met ondersteuning van Ammodo de tentoonstellingenreeks Next Level die een breed publiek kennis wil laten maken met vernieuwende kunst van relatief jonge beeldmakers die vooruitstrevend zijn in hun gebruik van het medium fotografie. Anne de Vries is de eerste geselecteerde kunstenaar voor deze serie.

28 augustus 2015 - 1 november 2015

Foam
Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam
020-5516500
info@foam.org
www.foam.org
Het museum is dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur en op donderdag en vrijdag van 10.00-21.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Anne de Vries

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Industriële foto's
online expositie,
Industriële foto's
Portfolio Wim Stolwerk
portfolio, Vinkeveen
Portfolio Wim Stolwerk
On the Road | Slow Happiness
5 januari 2021 - 11 februari 2022, Enschede
On the Road | Slow Happiness

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl